Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkalığı, Kocaeli genelinde beklenen kar yağışında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kar timi oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı kar timi 165 araç ve 300 personelle teyakkuza geçti.

24 SAAT GÖREV YAPACAK

Büyükşehir ekipleri, ilimiz genelindeki tüm yollarda trafik akışını sağlamak için çalışmalarını tamamladı. Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapacak kar timi, Kocaeli’nde ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da çalışma yapmak için hazır bekletiliyor.

 

AFKOM EKİBİ

Öte yandan Büyükşehir, meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak su baskını ve don olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ekip kurdu.

 

ALINACAK TEDBİRLER

Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada vatandaşlardan kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları istenerek, kış lastiği olmadan yola çıkılmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerektiği kaydedildi. Kendi araçları ile yola çıkan vatandaşların ise yanlarında mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerektiği belirtildi.

 

EKİPLER 24 SAAT BOYUNCA ÇALIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, etkisini artıran soğuk havalarda, kar yağışıyla beraber yollarda hiçbir sorun yaşamamak için Kar Timi ekipleri ile 24 saat boyunca görev yapıyor. Hava sıcaklığının eksileri gördüğü ve kar yağan yüksek kesimlerde gece boyunca görev yapan ekipler, yolların sürekli açık kalmasını sağladı.

 

KARTEPE YOLLARI AÇIK

Büyükşehir Belediyesi’nin 300 personel 165 araç ile karla mücadele timi olumsuz hava şartlarında vatandaşların hiçbir sorun yaşamaması için görev yapıyor. Kocaeli genelinde hizmet veren ekipler, özellikle kar yağışının başladığı ve don olaylarının yaşanabileceği noktalarda görev başında. Büyükşehir Kar Timi sorun yaşanan Kartepe yollarına anında müdahale ederek, kar küreme araçları ile yolları açtı. Ekipler yüksek rakımdaki köylere kadar çalışmalarını sürdürürken, diğer noktalarda ise müdahale için hazır halde bekliyor.