Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonasına Türkiye’nin dört bir yanından sporcular katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın ev sahipliği yaptığı Açık Su Yüzme yarışları birbirinden çekişmeli anlara yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın da katıldığı yüzme yarışında, Karaosmanoğlu’na 41, Yıldırım’a 14,5 ( Kırkbir Buçuk) sırt numarası yazılarak serin sulara girdiler.  

Yaş kategorisine göre düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporculara ödüller Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın tarafından verildi.

Düzenlenen yüzme yarışlarında renkli anlar yaşanmasına sebep olan Halil ÇAM, 68 yaşında olmasına rağmen Ulaşlı – Karamürsel arasıdaki km’lerce mesafeye aldırış etmeden düzenlenen yarışmaya yüzerek geldi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Halil ÇAM’ın Deniz Turizmine vermiş olduğu değer ve spora olan sevgisinden ötürü kendisine plaket Takdim ederek, spor yaşamının uzan yıllar sürmesini diledi.