Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, Bayan STK’Lar, daire amirleri ve çok sayıda Karamürselli bayan katıldı. 
8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ile düzenlenen program Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın açılış konuşması ile başladı. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Başkan Yıldırım; ‘’ Sizler bizlerin Anası, sizler bizlerin, bacısı, Sizler Allah Resulünü Dünya’ya getiren baş tacımızsınız. Tabi ki sadece bir gün değil yılın 365 günü sizlerin değerini bizler çok iyi biliyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında olduğunuz gibi her yuvanın da asıl direği sizlersiniz. Yüce Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.’’ Dedi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için yaklaşan Referandum sürecine de değinen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 18 Maddenin çok iyi okunması gerektiğini ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin Vatanımız, Milletimiz ve Devletimiz adına bizleri bir üst liglere çıkarmasında büyük rolü olacağını, 2023 ve 2071 hedeflerine varmak isteğimiz yolda ki ilk virajın Referandum da ‘EVET’ çıkmasını gerektiğini söyledi. 
Başkan Yıldırım; “Türkiye’nin Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında çok hızlı yollar kat edilmesini sağlayacak olan Cumhurbaşkanlığı sisteminde bizler ülkemiz için, Vatanımız, Milletimiz, Devletimiz, Bayrağımız için ‘EVET’ diyoruz ve siz değerli bayanlardan da bu yolda bizlerle beraber yürümenizi istiyoruz.’’ Dedi. 
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin’in selamlama konuşmalarının ardından Eğitimci yazar Zeki Bayram 8 Mart Dünya kadınlar gününe özel yazdığı şiiri seslendirdi.
Ardından 15 Temmuzda gazi olmuş kadınların slayt gösterimi gerçekleşti. 
10 CEFAKÂR KADINA 10 PLAKET
AK Parti Kadın Kollarının düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel plaketler sahiplerini buldu.
Temsili olarak düzenlenen plaket törenin de Karamürselli 10 Cefakar kadın sahneye davet edilerek kendilerine plaket takdim edildi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Recep Demirel ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin’in plaketleri sahiplerine vermesi ve hatıra Fotoğrafı çektirmeleri ile program sona erdi.