AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ‘ Darbeyi Durduran Ezanlar’ adlı etkinlik gerçekleştirildi. Programa AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Vaize İnci Ar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun eşi Behiye Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın eşi Funda Ceyhan, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Serpil Büşra Namlı, ilçe kadın kolları başkanları ve yöneticileri katılım gösterdi. Etkinliğin yapıldığı salonun girişine 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutulan demokrasi nöbetlerinde çekilmiş fotoğraflarda sergilendi. Programda 15 Temmuz akşamını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi konuklara izlettirildi.

YILMAZ: EZANLAR BİZİ BAYRAK ALTINDA TOPLADI
Programda ilk olarak konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, ”15 Temmuz akşamı evlerinden çıkan milletimiz, iman gücüyle darbecilere geçit vermedi. O gece okunan ezanlar İslamın irfan boyutuydu. Ezanlar bizi bir bayrak altında topladı. En büyük bozgunculuk din kisvesine bürünerek insanlara zulüm yapmıştır. Bugün ezanları durduran darbelerden darbeyi durduran ezanlara şahit oluyoruz. Tüm din görevlilerimize çok teşekkür ediyoruz. Darbeci generali vuran Ömer Halisdemir’i ve diğer tüm 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha bu millete darbe girişimi yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

MİHENK TAŞI OLACAK
Ardından konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise şu ifadelere yer verdi: ”Davamız için yüreğini ortaya koyan ve gerektiğinde canını ortaya koyabilen tüm kahraman Ak Kadınlara teşekkür ediyorum. Böyle bir teşkilatın mensubu olmaktan onur duyuyorum. Darbeyi Durduran Ezanlar programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. O tarihi gecede yaşananlar bir mihenk taşı olacak. Diyoruz ki 15 Temmuz gecesinden sonra çok daha güçlü bir ülke var. 15 Temmuz gecesi askeri, siyasi bir kuşatmayı, püskürttük. Millet olma bilinciyle bunu başardık. Tüm siyasi görüşler, o gecede birlik oldu. Bunu kanıtladık.

ANADOLU KADINI DAMGASINI VURDU
15 Temmuz gecesi kadınlarımız korkusuzca tankların önüne geçtiler. Literatüre Anadolu kadını damgasını vurdular. Korkusuzca tankların önüne indik, aynı Elif Ana gibi. Onun ruhu vardı o meydanlarda. Bir ruh daha vardı Nene Hatun. İşte onların torunları olarak biz de namusumuza, ezanımıza namahrem eli değmesin diye meydanlardaydık. Bu toprakların kadınları olarak bizler diyoruz ki: Son ferdimiz kalıncaya kadar vatanımızı böldürtmeyeceğiz, düşmanlara çiğnetmeyeceksiniz. Bu ülkeye diz çöktüremeyecekler. Bu nidaları tüm dünyaya ve FETÖ hainlerine ilan ettik. Bu tarihi ana tanıklık ettik.

İÇİME ACI ÇÖKTÜ
O olayları gördüğümde. F16’ları evimin balkonunda gördüğümde içime bir acı çöktü. İlk olarak vatanım güvende mi dedim. Abdestimi aldım, annemden helallik aldım. Annem ne gerekiyorsa yap dedi. Allah razı olsun bizleri yetiştiren annelere. O şehit olan gençler bizim evlatlarımızdı. Biz Anadolu kadınıyız işte. Eşimle birlikte arka sokaklardan zor şartlarda meclise ulaşmaya çalıştık. Güvenlik kapısı kapalı olduğu için epey yürümek zorunda kaldık. Gündüz olsaydı uçakların kuyruğundaki numaraları okuyabilirdik sanırım o kadar yakındı yani. İkinci bombalamada mecliste tavandaki lamba üzerimize düşüyordu. Hiç kimsede korku yoktu o akşam.

BUNLARI UNUTMAMALIYIZ
O gece yüzyıllardır yapılan Haçlı seferinin 21. Yüzyıl versiyonuydu. Ne kadar övünsek azdır. Batı sadece birkaç kınama yaptı. Onlar 40 yıl boyunca mücadele ettiğimiz teröristlerin hayatlarını dramatize ederek çarşaf çarşaf haber yaptılar. Ama bizim kahraman kadınlarımız hakkında neredeyse bir haber bile yapmadılar. Onlar istedikleri gibi davransınlar. Biz onları biliyoruz. Bunları unutmamalıyız. Tarihi hatırlatmak için çaba gösteriyoruz. Geçen hafta Ömer Halisdemir Parkı açıldı. Bu önemlidir. Hizmet yaparken şehitlerimizin adını yaşatıyoruz. Meclisi bir müze gibi saklıyoruz. Bu darbe gecesinde erkeklerle saflardaydık. FETÖ’yü geri püskürttük. Biz kadınlar korkuyu korkuttuk.”