Karamürsel AK Parti SKM kahvaltısı bu sabah saatlerinde düzenlenen geniş katılımlı organizasyon ile gerçekleşti. Kocaeli AK Parti Milletvekili Sami Çakır’ın onur konuğu olarak katıldığı programa Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti SKM Başkanı Mecit Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, AK Parti eski İlçe Başkanları ve AK Parti geçmiş yönetimleri ile birlikte SKM üyeleri katıldı.
AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’in açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada; ‘’ Bu güzel sabahta bizleri burada buluşturan İlçe teşkilatına, SKM Başkanımıza ve programa emek veren arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok güzel bir sabah, çok güzel bir ortam tabi amaç belli hedef belli kısa bir süre kaldı. Allah nasip ederse bu Pazar Türkiye Cumhuriyet tarihinde ki en önemli dönemeçlerden birine hep berber şahitlik edeceğiz. Tarih bu günü yazacak, o yazdığı günde biz de Allah nasip ederse Devletin temellerini oluşturan Türkiye Cumhuriyetini muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, gelecek nesillerde bu ülkede gerçekten sadece bu ülkede değil, Dünyada ki mazlumlara Dünyada ki ihtiyaç sahiplerine yardım edebilecek bir devlet yapısının oluşturulmasında bizler de çalışacağız. Dediğim gibi hedef şu, sandıklar kapanana kadar teşkilat olarak her birimizin elimizden geldiğince gayretli bir şekilde çalışması, çünkü biliyorsunuz bir sefere çıktık. Sefer bizden Zafer Allah’tandır. Ama seferin sonu sandıklar kapanana kadardır, hatta ve hatta sandık müşahitlerimizin sandıklar kapandıktan sonra yapacağı oradaki çalışmalar, aynı zamanda çuvalları ilçe seçim kuruluna teslimi ve çuvalların sahiplenilmesi bile ne kadar önemli olduğunu burada anlatmama gerek yoktur. Bu ortam buradaki arkadaşlarımız şunu çok iyi biliyorlar, bu kısacık süreç son düzlük, maratonun son kilometresi çok önemlidir. Evet bir maraton koşuldu ve son düzlüğe giriyoruz. Artık burada yapılacak her hareket ya bizim lehimize yazar ya da aleyhimize yazar. O yüzden kavga etmeden gürültü etmeden elinizdeki argümanlar ile size verilen doneler ile ben inanıyorum ki en uç hayırcıyı bile sizler ikna edebilecek kabiliyette arkadaşlarımızsınız, büyüklerimizsiniz, kardeşlerimizsiniz. O yüzden bu süreci iyi değerlendirelim, eksiğimiz var mı? – Mutlaka var. Gitmediğimiz, görmediğimiz elini sıkmadığımız kişiler mutlaka varsa bunları bir daha gözden geçirelim. Öncelikle çevremizle komşularımızla akrabalarımızla esnaf arkadaşlarımızla yakın çevremizle şöyle bir oturup gözden geçirdikten sonra biraz daha onların uzaklığına doğru çalışmaya başlayalım. Ben bu düşünceler ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Allah yardımcımız olsun, Zafer inananlarındır, zafer İnşallah bizim olacak, bu gayretten dolayı da Yüce Rabbim hepimize mükafatını versin temennisi ile hepinizi Allah’a emanet ediyorum.’’ Dedi. 
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından mikrofonu alan Kocaeli AK Parti Milletvekili Sami Çakır, bu güzel pazartesi sabahında Karamürsel’de olup yaşadığı sıcak karşılamadan ötürü herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmek için 16 Nisan Pazar günü yapılacak olarak Referandum da artık herkesin en az kendisi kadar bilgi sahibi olduğunu dile getiren Çakır, burada bulunun geçmişi siyasi başarılar ile dolu olan teşkilatçı Karamürsellilere seçimden önce son detaylar paylaşarak konuşmasını tamamladı. Kahvaltı programının ardından yoğun programlarına devam etmek üzere salondan ayrılan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım SKM Teşkilatları ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.