Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezinde düzenlenen Danışma Meclisine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı vekili ve Teşkilat Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti ilçe Başkanı Recep Demirel, SKM Başkanı Mecit Erdoğan, , AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, AK Parti Meclis üyeleri, ilçe teşkilatın tüm üyeleri, SKM yöneticileri, Seçim Sandık sorumluları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
83. Genişletilmiş Danışma Meclisinde Açılış ve Selamlama konuşmalarını yapan Karamürsel AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, 16 Nisan’da yapılan Referandumda emek gösteren başta Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a, İlçe Teşkilatına, SKM üyelerine, Gençlik ve Kadın kollarına, tüm AK Parti ailesine teşekkür etti. 
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin ve Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş’in teşekkür ve selamlama konuşmalarının ardından sahneye çıkan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım konuşmasında; 
‘’ Sevgili Hemşerileri, bu akşam burada toplanmamızın vesilesi sandık müşahitlerimizin ve görevli yapan arkadaşlarımızın başarısını kutlamaktır. Bende hepinizin huzurunda bir kez daha o sabah hakikaten bir sefere çıkıp zaferin umudu olacak o yüce mücadelede görev yapmış sandık müşahitlerimizi, kat sorumlularımızı, okul sorumlularımızı bir kez daha tebrik ediyorum Allah sizlerden razı olsun. Hep söylüyoruz, çalışmak bir yere kadardır ama sandığa sahip olmazsanız o gün sandığı kaybedebilirsiniz. Siz o gün sandığa sahip çıktınız, namusunuza sahip çıktınız, oyunuza sahip çıktınız. Ben Şehrül Eminizin olarak bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Ama bu dava bir günlük dava değildir, sakın ha yorgunluk belirtilerini göstermeyin, yorulmak muhalifler içindir. Bakın önümüzde 2019’a yaklaşırken çok büyük bir süreç var. Maçın doksanıncı dakikasında gölü atıp kazandık ama 2019’a kadar neler yapacağımızın çalışmalarını yapmamız lazımdır. Bunu sadece yöneticilerinizden beklemeyin, bunu hep beraber Karamürsel için söylüyorum biz yapacağız. Eksik kalan yerleri tamamlayacağız. Eksik kalan gönüllere gireceğiz. Neyi ne için nerede yanlış yaptıysak, bilmeden istemeden yapmışızdır muhtemelen, gidip sorgulayacağız ve tekrar tekrar üzerine düşerek gerekenin ne olduğunu öğreneceğiz ve mutlaka ve mutlaka sonuca ulaştıracağız. Bu dava için bize yüklenmiş en büyük görevimiz olsun. Ben Karamürsel teşkilatının bir mensubu olaraktan, böyle güzel bir teşkilatın bir parçası olmaktan, birbirini seven, samimi, arasına sokulmak istenen nifak tohumlarına bütün yanlışlara rağmen birbirinden kopmayan, birbirini anlayan, birbirine destek olan, güzel bir teşkilatın mensubu olmaktan memnuniyetimi bir kez daha ifade ediyorum. Gösterdiğiniz başarı için hepinizi ayrı ayrı kutlayıp, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum, Allah’a emanet olun’’ dedi. 
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın konuşmalarının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Mustafa Kocaman selamlama ve tebrik konuşmaları yaptılar. 
AK Parti Karamürsel ailesi olarak bu davaya gönül vermiş ve seçim sürecinde canla başla savaşan sandık müşahitleri ve seçimde görevli olan tüm vatandaşlara teşekkür belgesi verilerek hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.