hilik Haftası nedeniyle AK Parti Karamürsel İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Seyyar Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun'u, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan yardımcısı Mesut Çalık'ı ve Ticaret Odası Karamürsel Temsilcisi Ümit Çimen'i ziyaret ederek; Ahilik Haftasını kutladı.

Başkan Ekin, konuşmalarında "Türk tarihinde zenginliklerimiz ve değerlerimiz içerisinde ahiliğin çok önemli bir yeri var. “Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu kökleri çok eskilere uzanan bir gelenektir. Ahilik, yardımlaşma ve sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğimiz, zenginliğimizdir. Bu vesile ile sizlerin Ahilik Haftası kutlu olsun"dedi.

Ahilik haftası münasebetiyle bu gün İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Cuma Pazarı esnaflarımızı ve Karamürselimizin bayan esnaflarını ziyaret ederek onların Ahilik haftasını kutladık'dedi.

"Esnaf ve sanatkârları yüksek ahlaki değerler etrafında birleştiren Ahilik teşkilatı, insanımızın dürüstlüğünü, mesleki marifetini, mertlik ve cömertlik anlayışıyla yoğurarak asırlar boyu milletimizin birliği ve sosyo-ekonomik düzeninin güç kaynağı olmuştur. Ahilik kültürü, günümüz esnaf ve sanatkâr birlikleri için de bir sosyal miras ve altın bir rehber niteliğindedir.” diye konuştu.

 

Esnafın, ekonominin temel taşı olduğunu ifade eden Başkan Ekin, "Anadolu’da yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutan Ahilik geleneğini, saygı, sevgi, dürüstlük, cömertlik ve dayanışma değerlerini esas alarak yaşatmaya çalışan esnafın yanında olduklarını söyledi.


Seyyar Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Mesut Çalık ve Ticaret Odası Karamürsel Temsilcisi Ümit Çimen ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini ilettiler.