24 Ekim’de yapılacak olan AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları kongresi için aday adayları belli oldu. Yapılan temayül ve istişareler sonucunda 3 isim genel merkeze gönderilecek AK Parti Karamürsel Gençlik Kolları’nda temayül heyecanı dün gece yaşandı.

İlçe binasında gerçekleştirilen temayüle Karamürselli gençlerden Onur Gökakın, Özgür karabukut ve Olcay Karataş, yaşının dolması sebebiyle yeniden aday olamayan ilçe gençlik kolları başkanı Adem Özgüneş’in devredeceği makama talip oldu.

Temayülün nasıl yapılacağını anlatan AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, “Temayül yoklaması ve yapılacak olan istişareler sonucunda Karamürsel’den 3 ismi Ankara’ya götüreceğiz” diyerek Adem Özgüneş ve yönetimine teşekkür etti.

ÖZGÜNEŞ VEDA ETTİ

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Gençlik kolları Başkanı Adem Özgüneş, “Partimizde bir değişim hareketi başladı. Kendimin yaşımın dolması sebebiyle bu dönem gençlik kollarında görev alamayacağım. Nasip oldu 15 yıllık davaya 10 yıl hizmet ettik. Kongreyle geldik, kongreyle gidiyoruz. Aday olan kardeşlerim arasından kim seçilirse seçilsin maddi- manevi destek olacağız. Bizler bu dava için gayretimize devam edeceğiz. Duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermedik ve kimsenin adamı olmadık, sürekli davamızın ve teşkilatımızın adamı olduk. Bana desteğini esirgemeyen büyüklerime ve yönetimime teşekkür ediyorum” diyerek başkanlığa veda etti. 3 yıl başkanlık yapan Özgüneş, 1986 doğumlu olduğu için tüzük gereği yeni kongrede aday olamıyor.

SÜRECİ KARDEŞÇE YÜRÜTTÜK

Ardından konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Emre Kahraman, “Bildiğiniz üzere bir kongre sürecine girdik. Bizlerde gençler olarak kongrelerimize hazırlanıyoruz. Karamürsel gençlik kolları ülkenin en zor günlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın davasının yanında oldular. Adem bizim kardeşimiz gibidir. Biz onu kırmadık o da bizi hiç kırmadı. Bu süreci kardeşçe yürüttük. İnşallah yeni gelen kardeşimiz ile de bu süreci güzel yürüteceğiz. Yeni gelen kardeşimizi de bu süreçte Adem kardeşimiz gibi çok yoracağız. Şunu bilmenizi istiyorum ki kim seçilirse seçilsin seçilecek olan arkadaşımıza kimse zarar vermeye kalkmasın” dedi.