Kahvaltı programında Muhtarlarla bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti İlçe Yönetimi de eşlik etti.

Kahvaltı programının da ilk gündem İzmir’de meydana gelen terör olayıydı. Kahvaltıda yaptığı konuşmada Ülkemizin üstünde dolaşan kara bulutların hedefinde olduğumuzu ve bizi bölmek için ellerinden gelen her yola boş vurduklarını söyleyen Başkan Yıldırım; Vatanına, Milletine, Bayrağına ve Devletine sahip çıkan nesiller yetişmeye devam ettikçe, Yüce Allah’ın bizlerle beraber olduğunu ve asla bu Devleti yıkmaya, bölmeye çalışanların hedeflerine ulaşamayacağını belirterek, Başaramayacaksınız.’’ Dedi. 
Daha sonra Muhtarlarla sohbet eden Başkan İbrahim Karaosmanoğlu; Halkın en hassas mercii olarak sizlerin üzerlerinde çok iş düşüyor, Allah’a şükürler olsun Devlet olarak şartlarımız her geçen gün büyüyor, her gün farklı atılımlar yapıyoruz. Bunun yanında yoksulu, garibanı da unutmuş değiliz, sizin göreviniz ise ihtiyaç sahiplerini aç yatırmamanızdır. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, ulaşamadığımız bilmediğimiz bir kişi, bir aile varsa onu bize söylemekte sizin görevinizdir.’’ Komşusu açken tok yatan, bizden değildir.’’ diyerek sözlerini bir hadis-i şerifle sonlandırdı.

BAŞKANLARDAN ZİYARETLER
Kahvaltı programının ardından Muhtarların yanından ayrılan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve Başkan İsmail Yıldırım, İlçe Sağlık Müdürlüğüne ziyarette bulundu. İlçe Sağlık Müdürlüğündeki hastaları ve doktorları ziyaret ettikten sonra, İlçe Sağlık Müdürü Ferhan Uğur’un misafiri olan Başkanlar Karamürsel’in yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İlçe sağlık müdürlüğü ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan ziyarette, Karamürsel Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı’nın Asaletini alıp Karamürsel Emniyet Müdürlüğü görevini gelmesi sebebiyle hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkanlar İzmir’de gerçekleşen hain saldırıda canı pahasına teröristlerle mücadele eden ve büyük bir felaketi önleyip kendisi de makamların en yücesi olana şehitlik makamına yükselen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin için baş sağlığı dileklerinde bulundular.
Karamürsel ilçe Emniyet Müdürlüğündeki polislerle görüşmelerinin ardından, Karamürsel’de ki cenazelere ve Cuma Namazına katılan Başkanlar, daha sonra KO-MEK( Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları ) ‘ teki kursiyerleri ziyaret ettiler. Kursiyerlerin sınıflarını tek tek dolaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, öğrencilerin ihtiyaçlarını dinleyerek, öğrencileri azim ve gayretlerinden dolayı tebrik ettiler.