Değerli Hemşerilerim;

Üzerinde yaşadığımız kutsal toprakların tarihi kahramanlık destanları, şehadet şerbeti içmiş yiğit evlatları ile doludur. Kurtuluş savaşı esnasında Karamürsel Halkı tarafından da gösterilen mücadele ve kahramanlıklar üzerinden yüz yıla yakın bir süre geçse de bizler tarafından gururla hatırlanmakta, anılmakta ve kutlanmaktadır.

Atalarımızın kahramanlıklarını, fedakârlıklarını okuyarak, dinleyerek büyümüş nesiller olarak Hain darbe girisimi esnasinda sergilemis olduğumuz duruş ile atalarımıza layık nesiller olduğumuzu kanıtladik

Bu kez Kurtuluş savaşının şanlı şehitlerinin, Kahraman gazilerinin torunları olarak bizler; Yedi Düvelin kucağına oturmuş, Yüzyılın yalancısı, Din Bezirganı; Hassan Sabah’tan sonra Tarihin ve Yeryüzünün gördüğü en büyük sahtekar olan bir şarlatanın organizesi ile; bizden görünen, ekmeğimizi yiyen, devletin imkanları ile bir yerlere gelen, içimizdeki hainlere karşı bir istiklal mücadelesi verdik.

Şükürler olsun ki Milletin egemenliği ve Devletin bağımsızlığı için canını, kanını veren atalarımıza layık evlatlar olduğumuzu gösterdik.

Karamürsel’imizin kurtuluş günü olan 4 Temmuzda, Atamızın ilçemizi ziyaret ettiği 24 Temmuzda meydanlarda atalarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Milli Egemenliğimize, bağımsızlığımıza karşı yapılmak istenen darbeye karşı hangi siyasi görüşten, hangi etnik kökenden olursak olalım tek yürek olarak tepkimizi ortaya koyduk.

Darbe Kalkışmasının duyulduğu ilk andan itibaren Karamürsel’imizin yiğit evlatları, ikbalini, canını, malını düşünmeden, davet beklemeden, eline bayrağın almış, atalarından kendisine miras kalan egemenlik hakkını kimseye devretmeyeceğini en güçlü şekilde haykırmıştır.

İstiklal marşımızın başında

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

Diyerek son hanesi kalana, son damla kanı dökülene kadar Türk insanının bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini haykıran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un belirttiği gibi
Türk Milleti 15 Temmuz 2016 tarihinde şanlı bir İstiklal Mücadelesi daha vermiştir.

Ve yine İstiklal Marşımızda 
Arkadaş! Yurduma Alçakları Uğratma, Sakın
Siper et gövdeni, Dursun bu hayasızca akın.
Diyerek bizlere seslendiğin gibi
Kahraman Türk Milleti, gövdesini siper etti. Tanka, Topa, Kurşuna karşı eğilmemiş. Şehit düşmüş, gazi olmuş ama asla mevzisini terk etmemiştir.
Darbecilere tarihin gördüğü en büyük şamarı atan, Sivil direnişle bir Darbeyi engelleyerek Dünya tarihine geçen Büyük Türk Milletinin asil evlatları, adeta İstiklal Savaşının her mısrasını yaşamaya ve yaşatmaya kararlıydı. 
“Sahipsiz Kalan Vatanın Batması Haktır,
Sen Sahip Çıkarsan bu Vatan Batmayacaktır”
Mısralarından aldığı feyzle Darbecilerin tekrarlayabileceği olası bir kalkışmaya karşı günlerce Meydanlarda Vatanına sahip çıktı ve bu Vatanın asla batmayacağını Türkiye üzerinde hesabı olan iç ve dış hainlere bir kez daha gösterdi.
Evet üzücü ve sıkıntılı günler yaşadık ama şükürler olsun ki nasıl biz dedelerimizin kahramanlıklarını dinledik ve onlarla gurur duyduysak, evlatlarımızın ve torunlarımızın da bizlerle gurur duyacağı bir duruş sergiledik. 
Hamdolsun ki bu imtihanı alnımızın akı, damarlarımızda ki asil kanın hakkıyla başarı ile geçenlerden olduk. 
Bu duygu ve düşüncelerle 249 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Ve şehitlerimize diyorum ki
Bu gün kanınızla sulanan bu topraklarda huzur ve refah içerisinde yaşayan bizler,
Döktüğünüz kanlara, yaşayamadığınız yıllara layık birer insan olacağımıza, ve Milli irade ve Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

İsmail YILDIRIM
Karamürsel Belediye Başkanı