Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne alınacak 518 lise, önlisans ve lisans mezunu personel alımı için başvurular 29 Eylül'de başlamıştı. Adaylar başvurularını 8 Ekim 2017'ye kadar yapabilecekler. DSİ personel alımı başvurularına dair detaylar da şu şekildedir:

 

DSİ 435 adet Mühendis, 6 adet Biyolog, 3 adet Tekniker ve 74 adet Büro Personeli alımı kapsamında  T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 657 DMK'da yer alan devlet memurluğuna girişte yer alan şartları taşımak ve TCK'da geçen suçlarla ilgili süresi geçmiş olsa bile mahkum olmamak şartının yanı sıra yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımak ve güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak gerekiyor.

 

Askerlikle ilişkisi bulunmamak gerekiyor. DSİ personel alımında askerlik şartı olarak ya askerliğini tamamlamış olmak veya tecilli ya da muaf olmak gereklidir. KPSS ile ilgili olarak tüm mezuniyetler için (lise-önlisans-lisans) 70 puan şartı bulunmaktadır. İlan metninde ayrıca YÖKSİS kayıt numaraları ve mezuniyet bölümleri yazmaktadır.

 

Başvurular DSİ'nin internet sitesinden yapılacağı belirtildi. YÖKSİS internet sitesine ve DSİ internet sitesine ilan metninde yer alan PDF dosyasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca tüm ilan detaylarını inceleyerek başvurunuzu yapmakta fayda vardır.