Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada "Milli İradeye sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ederek,  bu davadan asla geri dönmeyeceklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanımız bizlere evlerinize gidin demeden bizler buraları terk etmeyeceğiz" dedi.

Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada “Rabbimize hamd olsun ki Kocaeli’nin hiçbir yerinde sokağa çıkmış halkıyla karşı karşıya gelmiş bir Mehmetçiğimiz olmadı. Hem emniyet güçlerimiz hem de askerimiz olması gereken yerde duruyor. Bu yüzden bizlerin yapması gereken, görev yapan emniyet güçlerimize ve demokrasinin, milletin yanında duran askeri güçlerimize destek olmaktır. Bu süreçte sizlerin kafasını karıştırmak üzere çeşitli yayın organlarından yanlış haberler duyabilirsiniz. Belli bir süre bilgi kirliliğini hep beraber yaşayacağız. Sizlerden rica ediyorum, lütfen asparagas haberlerin önüne düşerek çeşitli fiili hareketlere girmeyin. Bizler sükûnetle, dimdik sokaklarda duracağız, demokrasimize sahip çıkacağız.

Biz bütün gücümüzü halktan alıyoruz. Bugün bu makamlar bizlere emanet, ama yeri geldiği zaman bizden sonrakilere aldığımız gibi teslim etmek üzere biz nöbetteyiz. Görüyorum ki Karamürsel halkı da nöbette, tekrar burada olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum ve üzerine basa basa söylüyorum 81 ilimizde sadece ve sadece İstanbul ve Ankara ilimizde gerçekleşmiş bir operasyondur. Diğer hiçbir ilimizde fiiliyata dökülmüş bir hareket yoktur.

Demokrasiye, vatanına, bayrağına, ezanına, gençliğin geleceğine sahip çıkan, lider ülke olma yolunda harekete geçmiş, artık dünya sıralamasında ön sıralara doğru ilerleyen Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik, insanlarıyla özgür, hür bir biçimde yaşaması için ilerleyen ülkemize sahip çıkmak için toplantığımız bu ortamın havasını bozmadan gerekli tepkimizi heryere iletmeliyiz. Bizler buradayız, aldığımız önemli haberleri sizlerle paylaşacağız. Sabaha kadarda durmamız gerekirse duracağız, mezara kadar durmamız gerekiyorsa da duracağız.

Burada olan Karamürsel halkı, siyasi düşüncesine bakmaksızın demokrasiye sahip çıkan insanlar. Bu bir siyasi kuruluşun değil Türk milletinin hareketi, demokrasiya inanan, bayrağını seven, vatanını seven insanların hareketidir. Bu yüzden hepinizi bir kez daha tebrik ediyor, Allah’a emanet ediyorum” dedi.

SİYASİ PARTİLER HEP BİRLİKTE

Karamürsel’de demokrasi nöbetleri etkinlikleri kapsamında siyasi parti başkanları açıklamalarda bulundu. Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz,  Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP ilçe Başkanı Şinasi Yazar, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Aydın demokrasiye sahip çıkan açıklamalarda bulundu.

Ayrıca demokrasi nöbetlerine Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Emniyet Müdürü Coşar Özler, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık’da katıldı.

Konuşmaların ardından şehit olanlara ve vatanımızın birliği bölünmezliği için İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim ve dualar okundu