Karamürsel Devlet Hastanesi’nde modernizasyon çalışmaları hız kesmiyor. Yakın zaman içerisinde 270 metrekarelik Acil Servisin kapasitesi 550 metrekareye çıkarılan hastane devam eden donanımsal ve fiziksel  iyileştirme çalışmaları ile giderek çok daha modern bir sağlık merkezi haline geliyor. 

 

Hasta bakım ve kalitesi açısından giderek daha cazip hale gelen sağlık tesisinde, hastalar 24 saat boyunca sağlık hizmetini artık daha konforlu bekleme salonları ve ferah tedavi odalarında alabiliyor. Acil Servis biriminde her nöbette 2 hekim olmak üzere toplamda 8 Hekim ile hizmet veriliyor. 2016 Nisan ayı içerisinde açılışı gerçekleştirilen Yeni Acil Servis biriminde, faaliyete geçen Tomografi cihazı sayesinde hasta sevkleri azalıyor. Acil Servisteki modern yeni müşahede odasında aynı anda 8 hastanın hizmet alabiliyor.  Karamürsel Devlet Hastanesi’nde, hasta ve çalışan memnuniyeti her geçen gün daha iyiye gidiyor.

 

Palyatif Bakım Merkezine İlgi Artıyor

 

Kasım ayı içerisinde Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Palyatif Bakım Merkezi’ne bölge halkı büyük ilgi gösteriyor. Beslenme sıkıntısı yaşayan, hastalığına bağlı yatak yarası olan, solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazlarıyla hayatlarını devam ettirmek durumunda kalan ve yoğun bakımdan çıkmalarına rağmen henüz evinde tedavi edilemeyecek durumda olan hastaları tedavi etmek üzere Karamürsel Devlet Hastanesi’nde açılan Palyatif Bakım Ünitesinde, tek kişilik odalarda hasta ve hasta yakınlarına ev ile hastane arasında bir ortam sunuluyor. Hasta ve yakınlarının hastane psikolojisinden çıkıp kendilerini ev ortamında hissetmeleri sağlanıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Göksel Kar’ın sorumluluğunu üstlendiği 7 yataklı Karamürsel Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi yatak doluluk oranı % 98’in üzerinde. Merkezde 1 uzman doktor, 5 yardımcı sağlık personeli ve 1 hizmetli  görev yapıyor.

 

Modern Yemekhane, Yüksek Motivasyon

 

225 Personelin hizmet verdiği Karamürsel Devlet Hastanesi’nde, çalışan personel için tasarlanan yeni yemekhane, hastane bahçesinde 80 m² kullanım alanı ve deniz manzaralı olacak şekilde yeniden inşa ve dekore edildi. Tüm mobilyaları lüks bir kafeyi aratmayacak şekilde yeniden tasarlandı. Sosyal faaliyetlerin de gerçekleşmesine olanak sağlayan yeni yemekhane binası çalışan personelin motivasyonuna ciddi oranda katkı sağlıyor.

 

Vatandaşlarımız Hizmetin En İyisine Layık

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney yapmış olduğu açıklamada;“Karamürsel Devlet Hastanesi yıllardır verdiği kaliteli sağlık hizmetleri ile zaten bölgemizde kendini kanıtlamış köklü bir hastane. Bizler de Sağlık Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ilimizin her tarafında olduğu gibi bu şirin ilçemizde de sağlıkta çıtayı sürekli yükseltmenin derdi içindeyiz. Vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmeti alabilmesi için çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. Sağlık hizmetlerimizin odağında her zaman vatandaş olacak.” dedi.

Karamürsel Devlet Hastanesindeki yenilikler önümüzdeki aylarda da devam edecek.