15 Temmuz gecesi yaşanan çirkin ve hain darbe girişiminde sonra halkın vatan için birbirine kenetlenen görüntüsü her geçen gün çığ gibi büyüyor. Demokrasi nöbetlerinin yanı sıra yürüyüşlerinde başladığı ülkede bu gecede binlerce insan hainlere birlik ve beraberlik mesajı verdi. Karamürsel Belediye Binası’nın önünde toplanan kalabalık yürüyerek neredeyse ilçenin işlek caddelerinin tamamını gezdi. 7’den 70’e büyük katılımın sağlandığı gecede yeniden birlik ve beraberlik mesajları verildi. Gecede Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Sami Çakır’da yer aldı. Karamürsel’de bulunan Muharip Gaziler Derneği’de halk ile birlikte yürüyüşe katıldı.
BALKONLAR VE PENCERELERDE DOLDU
Şehrin ara sokaklarında yürüyen ve ucu bucağı görünmeyen kalabalıkları evlerinde oturan vatandaşlar balkonlarda ve camlarda bayraklar sallayıp alkışlayarak selamladı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından kalabalık yürüyüşün başladığı yer olan belediye binasının önünde yeniden geldi. Program İlhan Çınar Alanı’ında yapılan programla devam etti. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizin ilçe halkımıza yaptığı konuşmalar ile gece devam etti.
BAŞKAN YILDIRIM: HAİNLERE İZİN VERMEYECEĞİZ
Karamürsel Belediye Başkanı gecenin son bölümünde yaptığı konuşmada, “ Vatan hainlerine bu kalabalıklarla, kararlı duruşumuzla verdiğimiz mesaj çok açıktır. Alçakların alçak planlarını başlarına yıkacağız. Vatanın birlik ve bütünlüğü için devletimizin bekası için halkımızla birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu gece meydana çıkan bu görüntüden dolayı sizlerin başkanı olmaya layık görüldüğümden dolayı mutluyum ve gururluyum. Nöbetlerimiz ve hainlere karşı mücadelemiz hiç durmadan devam edecek” dedi.
KAYMAKAM NARİNOĞLU: ZAFERİ BİRLİKTE KUTLUYORUZ
Yaşanan darbe girişimine karşı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de halkın kararlı bir duruş sergilediğini söyleyen Kaymakamımız Ahmet Narinoğlu, “ Bu görüntü bizlere çok şey anlatıyor. Bugün milletin, demokrasinin büyük bir zafer kazandığını görebiliyoruz. Kutlu olsun. Bu ülkenin ve ilçenin birlik ve beraberliği için çalışmaya devam edeceğiz. Sizleri selamlıyorum, memleketimize birlikte korumaya sahip çıkmaya devam edelim” dedi.
‘KARAMÜRSEL HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM’
Geceye katılanlar arasında yer alan ve halk ile birlikte çok uzun bir mesafe iç içe yürüyüp bayrak sallayan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise, “ Karamürsel halkına teşekkür ederim, meydanları sokakları hınca hınç doldurmuşlar. Bu duruş ve davranış bu kutlu davanın galip geleceğinin en büyük mesajıdır. Analarım, kardeşlerim, abilerim sizleri hürmetle selamlıyorum. Birlikte daha güçlüyüz ve güçlü olmaya devam edeceğiz. Meydanları boş bırakmayalım, hainlere fırsat tanımayalım” dedi.
SAMİ ÇAKIR ŞİİRLE BAŞLADI
Geceye katılanlar arasında yer alan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır ise konuşmasına duygu yüklü bir şiirle başladı. Milletin birlik ve beraberlik mesajını en iyi şekilde verdiğini ifade eden Sami Çakır Karamürsel halkının da birlik ve beraberlik mesajını en iyi şekilde verdiğini ifade etti. Konuşmaların ardından gece sona erdi ancak halk İlhan Çınar Alanı’nı yine terk etmedi.