Atatürkçü Düşünce Derneği ve Kent konseyinin ortaklaşa düzenlediği Fener Alayı Karamürsel Belediyesinin katkıları ile bu akşam saatlerinde Halı mevkiinden start aldı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın da katıldığı Fener Alayına, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP İlçe Başkanı Şinasi Yazar,Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Münteha Purut, Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Kurtuluş Savaşını taçlandıran, bağımsız Türkiye’nin önünü açan 30 Ağustos Zaferinin 95. Yıl Dönümü, 7’den 70’e tüm Karamürsellilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen Fener Alayı ile kutlandı. Halı Saha Mevkiinden başlayan Fener Alayı, Atatürk Anıtının Önüne kadar yürünerek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına atılan tezahüratlar ile devam etti.

Karamürsel Atatürk Anıtı Önünde gerçekleşen programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlanarak, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Münteha Purut ve Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık’ın teşekkür konuşmaları ile devam etti. 
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamından son olarak Mikrofonu alan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 95. Sene Önce kazanılan Zafer ve Milli Duygular ile kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığını belirterek, bu vatanın kazanılmasında minnettar olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmetle ve dualar ile andığını söyledi. Gecenin sonunda Karamürsel Belediyesi tarafından düzenlenen Havai Fişek Gösterisi ile program sonlandı.