İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı kişilerin internet siteleri üzerinden fuhuşa aracılık ettikleri ve sitelerin kurulmasına teknik destek sağladıklarının tespit edilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldığı kaydedildi.
Karamürsel, Aydın ve İstanbul'da 8 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, V.G, Ö.G, İ.F, İ.S. ve G.U'nun gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale ve kadınların isimlerinin bulunduğu listelere el konulduğu bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirildiği dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:"Operasyon kapsamında bu siteler aracılığıyla buldukları müşterilerle Kocaeli'de fuhuş yaptığı tespit edilen 16 kadının ve bu kadınlarla internet siteleri aracılığıyla para karşılığında birlikte olduğu tespit edilen 25 kişinin ifadesine başvurulmuştur. Şüphelilerin banka hesap hareketleri incelendiğinde, 2014 yılından bugüne kadar internet siteleri aracılığıyla yaklaşık 690 bin lira haksız kazanç elde edildiği tespit edilmiştir. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen V.G. ve Ö.G. mahkemece tutuklanmış, İ.F, İ.S. ve G.U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."