Karamürsel Belediyesi tarafından Karamürsel Kayacık Mahallesi sahil yolunda kediler üşümesin diye yapılan kedi evine  kişi yada kişiler zarar verdi. Kedilerin üşümemesi için yapılan brandalar bilinçli şekilde yırtılmış halde bulundu. 
Konuyla ilgili olarak Gazetemize açıklama yapan  Kocaeli Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Selma Platik Pek " 
Karamürsel Belediyesinden talep etmiş olduğumuz kedi evlerimiz yapılmıştır. Kedi evlerimizden ilki olan kayacık mahallesi sahil yolunda bulunan su arıtma tesisinin yanına kurulmuştur. Kedilerimizin bakımı derneğimizin yönetim kurulu üyelerinden Bahar Gök tarafından hergün sokak hayvanlarını beslemesi sağlanmaktadır. 24 ocak tarihinde kedilere besleme yapmak için 15:00 te gittiğinde bütün brandaların kesilmiş olduğunu görüp görüntüleri alınmıştır. Konu ile ilgili Karamürsel ilçe Emniyet Müdürlüğüne bu brandaları kesen kişi veya kişiler hakkında suç durusunda bulunuldu. Suçu işleyen kişiler en kısa zamanda bulunacak ve yasal takip yapılacaktır.

Karamürsel Belediye Başkanımız İsmail Yıldırım kediler kışın üşümemeleri için brandaları yaptırmıştı. Bugün olan olaydan dolayı üzüntülerini bildirip hemen yeniden brandaları yenilemek için ekipteki çalışanları olay yerine yönlendirmiştir. Belediye başkanımıza göstermiş olduğu ilgiliden dolayı teşekkür ederim" dedi.