Serginin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, KaramürselKaymakamı Ahmet Narinoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Gökakın, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Protokolü, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış ve selamlama konuşmalarını yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ‘’ bizlere sunduğu imkanlardan ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. ‘’ dedi. Ardından bir yıllık emeklerini bu sergi için veren Karamürselli bayanlara yaptıkları çalışmalardan ve sarf ettikleri gayretlerden ötürü tebrik eden Başkan Yıldırım, Huzurun Başkent’i Karamürsel’imize kazandırılan spor salonu hakkındaki bilgilendirmeyi Karamürselli bayanlar ile paylaştı. 
Başkan Yıldırım’ın konuşmalarının ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, konuşmalarının yapmak üzere Mikrofonu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na verdi.

HUZURUN BAŞKENT’İ KARAMÜRSEL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında bir yıllık eğitiminin ardından sergiye katılan bayanları tebrik eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açılış törenine katılan tüm bayanlara teşekkür etti. Kocaeli’de Huzurun Başkent’i olarak anılanKaramürsel’de, baharın gelmesi ile birlikte yeşilin her tonuna sahip olan bir ilçede yaşadığı için bayanlara özel olduklarından bahseden Başkan Karaosmanoğlu, ardından Kocaeli ve Ülke gündeminden kısa notlar paylaşarak ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan örnekler verdi.

BAŞKANLARA YOĞUN İLGİ

Konuşmalarının ardından il ve ilçe protokolü ile birlikte serginin açılışını yapmak üzere Kurdeleyi kesen Başkanlar, serginin yapıldığı Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezine geçti. Yapılan çalışmaları standları gezerek inceleyen Başkanlar, kursiyer bayanlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Bu tarz eğitim programlarına katılabildikleri için bu ortamları yaratan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür eden bayanlar, önümüzdeki yıl farklı çalışmalar yaparak daha zengin bir sergi düzenleyeceklerinin sözünü şimdiden verdiler.