1 Mart Üsküdar Vapur Faciasını anma programında meydana gelen talihsiz kaza sonucu Kahramanlık sergileyen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım bu sefer tatbikatı karadan izledi. Türkiye’nin en önemli arama kurtarma ekibi olan DAK-SAR ( Deniz Arama Kurtarma- Search And Rescuse ) bu sabah saatlerinde Karamürsel’e gelerek, Kahraman Başkan İsmail Yıldırım ile tanıştı. 10 kişilik ekibin 6’sı deniz yoluyla 10 saatte Karamürsel’e ulaştı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’in katıldığı tanışma ve kahvaltı programında DAK-SAR Başkanı Serdar Argıç Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı Fahri üye ilan etti. Dernek Başkanı Ardıç, sergilediği kahramanlıktan ötürü başkan Yıldırım’a plaket takdim etti. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise dostluğun ve birlikteliğin bir nişanesi olarak ceylan derisi üstüne işlenmiş Mevlana’nın 7 öğüdü tablosunu Dernek Başkanı Serdar Ardıç’a hediye etti. 

NEFES KESEN TATBİKAT 

DAS-SAR arama kurtarma ekibi ve KARSAD (Karamürsel Su Altı Sporları Derneği) tarafından ortaklaşa düzenlenen arama kurtarma tatbikatı nefes kesti.
2 adet dalgıcın su üstünde yaşam mücadelesi vermesi ve DAK-SAR ekiplerinin onları kurtarmak için sergiledikleri performans izleyenlerden alkış aldı. Türk sahil sularının kendileri için karadan daha güvenli olduğunu ifade eden kurtarma ekipleri, KARSAD üyesi olan dalgıçlar ile yaptıkları tatbikattan büyük zevk aldıklarını ve her zaman vatandaşlarımızın yanında olduklarını belittiler. İstanbul dan getirilen özel kurtarma botu ile Karamürsel sahillerinde tur atan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti ilçe Başkanı Recep Demirel botun sergilediği performansa tam not vererek insan yaşamına verdikleri önemden dolayı kendilerini tek tek tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.