Necdet Calp İlkokulundan çok sayıda öğrencinin hastaneye başvurması ile ilgili Karamürsel Kaymakamlığından Basın açıklaması geldi.

12.12.2016 tarihinde 10.30’da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Necdet Calp İlkokulumuzdan çok sayıda öğrencinin hastaneye başvurduğu ile ilgili olay iletilmiş olup derhal okula gidilmiştir. Okul Müdürlüğünden ve Hastane Başhekimliğinden alınan bilgilere göre; 09 Aralık Cuma günü 10, 10 Aralık Cumartesi günü 15, 11 Aralık Pazar günü de 10 öğrenci olmak üzere toplam 35 öğrenci, bulantı ve kusma şikayetleriyle Karamürsel Devlet Hastanesine başvurmuştur. Öğrenciler ayakta tedavi edilmek suretiyle evlerine gönderilmişlerdir.
Necdet Calp İlkokulunda 50 öğrenci taşımalı olarak devam etmektedir. Bu öğrencilerimize öğle yemeği verilmekte olup bu öğrencilerden yalnızca 2’sinin rahatsızlandığı beyan edilmiştir. Diğer okullara da sorulduğunda taşımalı öğrencilerin böyle bir şikayetinin olmadığı bilgisi verilmiştir.

Aynı bölgedeki ve diğer mahallelerdeki okul müdürlerinden sorulduğunda yaygın hastalık durumunun yaşanmadığına dair bilgi alınmıştır.
13 Aralık 2016 Salı günü itibariyle Necdet Calp İlkokulunda okula gelmeyen toplam 80 öğrencidir. Okul müdürlüğü tarafından bunlardan 47’sinin hasta olduğu için okula gelmediği bildirilmiştir. İlçe genelinde ise 9.300 öğrenciden 102’sinin hastalıktan dolayı okula gelmediği görülmüştür. Bu da genel bir salgın hastalığın olmadığını göstermektedir.
13 Aralık 2016 tarihi itibariyle hastanede yatan öğrenci bulunmamaktadır. Okula davet edilen ilçe sağlık müdürlüğü, ilçe tarım müdürlüğü, İSU ve Karamürsel Belediyesi yetkilileri tarafından kontroller yapılarak gerekli önlemler alınmıştır. Alınan numuneler incelenmek üzere Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmiştir. Tahlil sonuçlarında suların temiz olduğu bildirilmiştir. Ayrıca Kaymakamlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Ahmet Narinoğlu
Karamürsel Kaymakamı