Programa başta Bakan Fikri Işık olmak üzere birçok önemli isim katıldı.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım önderliğinde, Karamürsel Kültür Merkezi’nde yapılan programda binlerce Karamürselli hem Başkan İsmail Yıldırım’ı bağrına bastı, hem de 16 Nisanda yapılacak olan referandum öncesinde ‘Evet’ mesajı verdi. Karamürselli gençlerin hazırladığı müthiş şovlarla başlayan geceye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve eşi Tuğba Yıldırım, Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Önder Yılmaz, Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Karamürsel İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, Karamürsel İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, Ak Parti SKM Başkanı Mecit Erdoğan ve çok sayıda partilinin yanı sıra binlerce Karamürselli vatandaş katıldı. Kültür Merkezi’nin tıka basa dolduğu programı dışarıda da çok sayıda vatandaş takip etti. Milli birlik ve beraberlik duygularının fazlasıyla vurgulandığı gecede davetlilere ay yıldızlı bayrağımız dağıtıldı.
‘ŞEHR’ÜL-EMİN OLARAK RİCA EDİYORUM’
Programda kürsüye davet edilen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “ Bu anlamlı gecede bizlerle birlikte olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hain darbe girişiminde birlik olan değerli Karamürsel halkını yine bir arada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzde çok önemli bir referandum süreci var. Bu süreçte sizlerden bir kardeşiniz, bir abiniz, şehrül-emin olarak ricada bulunuyorum. 16 Nisan’ın, 17 Nisanı da var. Birbirimiz kırmayalım. Aramızda seçimlerimizden dolayı ayrımlar olmasın. Komşu komşuyu, esnaf esnafı kırmasın. İnanıyorum ki bizler fikirlere saygı duymayı becerecek ve birlikte sevgi içinde yaşamayı başaracak güçteyiz”
‘BU COĞRAFYA ÖNEMLİ’
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım sözlerinin devamında, “ Bu coğrafya önemli bir coğrafya. Dünyanın merkezi. Ve bu coğrafya bugün bizlere emanet edildi. Bu emanete fazlasıyla sahip çıkmamız gerekiyor. Senelerce bize anlattıkları muasır medeniyetlerin aslında ‘tek dişi kalmış canavarlar’ olduklarını hep birlikte gördük. Senelerce bizleri uyuttular. Hakla batılın savaşını yaşıyoruz, Hakkın yanında olmaya gayret ediyoruz. Ve biliyoruz ki ‘Zafer inananlarındır’. Gençleri birbirine kırdıran, onları kimliksiz hale getirenler yanıldılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi bu ülkenin gençlerinin muhtaç olduğu kudret, damarlarında ki asil kanda mevcuttur. Bu anlamlı gece bizleri yalnız bırakmayan herkese tekrar teşekkür ederim. Bu vatan, bu bayrak hepimizin” dedi.
‘KARAMÜRSEL’İN YERİ AYRI’
Geceye katılan en önemli davetli olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise, “ Ben Karamürsel’de 1 sene yaşadım. Bu hatırşinas ilçenin bende yeri her zaman apayrıdır. Bugün de burada coşkulu, arzulu ve çok istekli bir kalabalık, büyük bir birliktelik görüyorum. Bu anlamda Karamürsellilere yeniden teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakanımızın da dediği gibi, 16 Nisan Erdoğan için değil, ‘her doğan için olacak’.  Bu çarpık düzene bir son vereceğiz. Sizden ricam bu süreç içerisinde kararsız olanları ikna etmenizdir” dedi. Bakan Işık konuşmasında sık sık muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP’nin referandum öncesindeki olumsuz tavrına yer verdi. Işık, program sonrasında halk ile hatıra fotoğrafları çektirerek yoğun programlarına devam etmek için Karamürsel’den ayrıldı.