Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezi Konferans Salonundaki programda 1. Dünya Savaşından bu güne kadar şehit düşmüş 324 Karamürselli şehidimizi anma programı, Müftü Yılmaz Küçük’ün Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kurtuluş Savaşı kahramanlarından, Doğu Cephesi Komutanı General Kazım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir burada yaptığı konuşmada, babasının yılmaz bir vatan sevdalısı olduğunu söyledi.
"Dünü unutma ki yarına hakkın olsun" diyen Timsal Karabekir, babasının hep vatanını ve onun menfaatlerini düşündüğünü belirterek, "Atatürk’ü çok sever ve onunla yaşadıklarından övgüyle söz ederdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün dava arkadaşı ve kardeşi gibiydi. Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa’ya saygısını, sevgisini korumuştur. Onlar, bu vatanın kurtuluşu için hiç bir şeyden çekinmediler." şeklinde konuştu.
Yesevi Düşünce Derneği Başkanı Emre Ateş de şehitlerin, Milli Savunma Bakanlığı Şehitler Daire Başkanlığı verilerine göre oluşturulduğunu söyledi. 
Yesevi Düşünce Derneği Başkanı Emre Ateş ve yönetiminin Kaymakamlık ve Karamürsel Belediyesinin katkıları ile organize ettiği programa Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Cumhuriyet Savcısı Serkan Başaran, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı temsilen Halkla İlişkiler Müdürü Mesut Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK’lar, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Katkılarından ve desteklerini esirgemediklerinde dolayı İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu’na ve Belediye Başkanı İsmail Yıldırım adına Halkla İlişkiler Müdürü Mesut Çetinkaya’ya plaket veren YESEVİ düşünce derneği Başkanı Emre Ateş, 1. Dünya savaşından bu yana Karamürselli 324 Şehit’in yaşadıkları köylerin muhtarlarına ve yakın tarihte şehit olan kardeşlerimizin ailelerine verdikleri belge ile salondaki tüm kalabalığa duygu dolu anlar yaşatarak programı sonlandırdılar.