Bir kafede yapılan toplantıda konuşan Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, kaymakamlığın, ilçede emniyet ve asayişi sağlayarak, her yaştan vatandaşın huzurlu bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Bununla birlikte, eğitim hizmetleri, sağlık, köylere hizmet götürme gibi daha pek çok alanda kaymakam sorumludur." ifadesini kullandı.

Öğrencilere çok çalışmaları gerektiğini aktaran Narinoğlu, "Bu eğitim hayatında da böyledir. Eğitim aldığınız süre zarfından derslerinize çok çalışmanız, bol bol okumanız gerekiyor. Zaten bizler siz değerli evlatlarımızdan sadece bunu istiyoruz. Sizler eğitimlerinize adapte olun. Biz sizin için hem geleceğinize yönelik hem de sosyal yönden her türlü projeyi gerçekleştiriyor ve planlıyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır da 2018-2019 eğitim öğretim yılında okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarıldığını belirtti.

Eğitim en önemli işleri olduğuna vurgu yapan Çakır, "Eğitim öğretimin sağlıklı sürdürülmesi, dışarıdaki kötü şartlardaki kötü şartlardan izole edilmesine bağlı. Biz okul ortamını, eğitim öğretim ortamını dışarıdaki kötü etkenlerden ne kadar çok izole edebilirsek öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden o denli başarı bekleyebiliriz." dedi.

Daha sonra öğrenci temsilcileri, kaymakama sorun ve isteklerini anlattı.