Fethullahçı Terör Örgütünün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sivil mahrem imamı olan bin kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında sabah erken saatlerde Kocaeli'de de bir çok adrese baskın düzenlendi.

Şuana kadar 18 ismin gözaltına alındığı operasyon halen devam ediyor. Gözaltına alınan kişilerin, sivil mahrem imam oldukları ve kripto kişiler arasında yer aldıkları öğrenildi.

 

KOCAELİ'DE 81 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine 81 ilde başlatılan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında; Kocaeli İlimizde tespit edilen 81 kişiden 2'sinin etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldığı, 18'inin gözaltında olup adli işlemlerinin halen sürdüğü, firari olan 15 şüphelinin yakalanması çalışmalarına Kocaeli Emniyet Müdürüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği ve 46'sının ise daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında zaten tutuklanmış olduğu hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."