Karamürsel AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’in tek aday olarak katıldığı ve yeniden seçilerek güven tazelediği genel Kurula; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bursa Milletvekili ve Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman ve Sami Çakır,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti İlçe Başkanları,  Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve çok sayıda teşkilat üyesi katıldı. 400 seçilmiş ve 26sı doğal delegenin oy kullandığı kongrede tek aday olarak seçime giren mevcut İlçe Başkanı Recep Demirel, güven tazeleyerek tekrar AK Parti İlçe Başkanı Seçildi.

6.Sı düzenlenen Karamürsel AK Parti olağan kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı İle start alarak, AK Parti İlçe Başkanının yaptığı açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti. Eski yönetimine teşekkür eden ve birlikte çok işler başardığının altını çizerek belirten Demirel, yeni yönetim ve yeni dönemde hep birlikte çok farklı ve yapılması gereken işlere imza atacaklarını belirtti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yaptığı konuşmasında ise;

‘’ AK Parti kurulduğu günden bu yana çok yenilik yapmıştır. Bu yeniliklerin temeli insanlardır. Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde daha birçok yeniliğe imza atacaktır. Bu bir bayrak yarışıdır. Hiçbir makam ve mevki beklentisi olmadan gecesini gündüzüne katan çalışma arkadaşlarımın bazıları görevi başkalarına devrediyor. Yaptığınız işler Karamürsel Tarihine Altın harfler ile yazılacaktır. ‘’ dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Bursa Milletvekili ve Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala’nın yapmış oldukları konuşmaların ardından platforma davet edilen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Karamürsel ve Ülke Siyaseti hakkındaki düşüncelerini AK Parti teşkilat üyeleri ile paylaştı.

KARAMÜRSEL MÜBAREK BİR İLÇE

‘’ Karamürsel sıradan bir ilçe değil ‘’ diyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türk İslam Mührünün vurulduğu, birçok yiğidin canını verdiği, adını yiğitlerden alan Mübarek bir İlçedir. Nüfusun az olmasına siyasette hiç bakmadık. Kocaeli Siyasetinde Karamürsel’in ağırlığı her zaman bir başka oldu. AK Parti ilk siyasi sınavını Karamürsel’de verdi. Ereğli seçimlerinde her şeye rağmen AK Parti sandıktan birinci çıktı. İlk İlçe Kongremizi de iktidarda yapmıştık. Aslında AK Parti bizim bin yıllık davamızın bu gün ki adıdır. AK Partiye biz hiç siyasi bir parti olarak bakmadık. AK Partiyi Bin yıllık davanın bu gün ki ismi olarak görüyoruz. 15 yıldır iktidardayız ve 15 yıl öncesinin şöyle bir muhasebesine baktığımızda Türkiye ayakta durmakta zorlanan bir ülke konumundaydı. Adeta seçilenlerin hiçbir etkisinin olmadığı bir konumdaydı.’’ Dedi.

6.sı düzenlenen Karamürsel AK Parti olağan kongresinde tek aday olarak seçime giren AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, yönetim listesini açıklayarak yeni dönemde birlikte yol yürüyeceği Kurmayları ve kongreye katılan protokol üyelerinin olduğu karede poz verdi.

 AK PARTİ KARAMÜRSEL YÖNETİM LİSTESİ

Recep Demirel, Abbas Çetinkaya, Abdullah Toy, Beyhan Ergen, Burak Özer, Burhan Gülbaş, Dilek Yüksel, Ercan Aşıklı, Fehmi Aslan, Hüseyin Değirmenci, Kerim Kartal, Mehmet Utaş, Muhsin Doğan, Mustafa Şağban, Ramis Bilgiç, Sait Mete, Sercan Altun, Serdar Avcı, Sevinç Özsoy, Ümit Çimen.

İL KONGRE DELEGELERİ

Recep Demirel, İsmail Yıldırım, Serpil Yılmaz, Gülsüm Ekin, Adem Özgüneş, Burhan Gülbaş, Erdoğan Çimen, Sıdıka Aksoy, Zekai İren, Ali Kocabıçak, Nurettin Altun, Mustafa Yılmaz, Osman Özçiçek, Ayhan Erturan, Mesut Çalık, Zeki Yüksel, Sami Sezgin, Feyzi Utaş, Halil Yanık, Yasin Olgun, Bekir Yılmaz, Recai Aydın