İYİ Parti Kurucusu ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmış olduğu konuşmasında askerlik sistemine dair konuları ele aldı. 

Tek tip askerlik konusunda verilen kanun teklifine dair değerlendirmelerini milletvekilleri ile paylaşan Feridun Bahşi konuşmasında ayrıca bedelli askerlik için 21 gün olarak belirlenen ve halen uygulamada olan eğitim şartının kaldırılmasını talep etti. 

TEK TİP ASKERLİK KONUSU

İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM'de yapmış olduğu konuşmasında tek tip askerlik konusunda partisi tarafından verilen kanun teklifini hatırlattı. 3+6 ay formülü üzerinde hazırlanan yasa tasarısında herkesin 3 ay zorunlu askerlik 6 ay ise isteğe bağlı askerlik yapmasını öngörülüyor.

21 GÜN BEDELLİ ASKERLİK EĞİTİM KONUSU

TBMM tutanaklarında yer alan konuşmasında İYİ Parti Kurucusu ve Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ayrıca bedelli askerlik eğitimlerine dair açıklamalarda bulundu. Bedelli askerlik eğitim surecinin tamamlanmasının çok uzun süre alacağı vurgusunda bulunan Feridun Bahşi tüm bu sorunlardan kurtulmak için tek tip askerliğin biran önce yasalaşmasını istedi.

Bir başka konu ise bedelli askerlik konusu. Bu durum tam bir drama dönüşmüştür. 700 bini bulan müracaatın her celp döneminde alınanlarla eritilmesi yılları bulacak bir dramdır. Bu çocuklar bir an önce işlerini kurabilmek, hayatlarına yön verebilmek için açtığınız bu yola başvurmuşlardır ancak sonu gelmeyen bir beklemeye takılıp kalmışlardır. Gelen bilgilerden, birçoğunun psikolojik sorunlar yaşadığı anlaşılmaktadır. Kimi evliliğini, kimi iş hayatını beklemeye almıştır. Gelin, bu teklifimize destek olun ve askerlikte yaşanan tüm farklılıkları giderip tek tip hâle getirelim.