Avlanma yasağımım sona ermesi ile birlikte balık satışlarının merkezi olan Ereğli'de bu sabah namazından sonra balıkçılar Mezat’a geldiler. Sabah namazından sonra başlayan programa çok sayıda önemli isim katıldı.

Av yasağının sona ermesiyle birlikte Ereğli Balık Mezat’ı da açıldı. 01.09.2017 tarihli Balık sezonun başlaması ile birlikte Kurban Bayramına denk gelen açılış töreni 12 Eylül Salı sabahı yapıldı.  Açılışı yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Daire Amirleri, Belediye Meclis üyeleri ve protokol üyeleri eşlik etti.

GELENEKSEL MEZAT DÜDÜĞÜNÜ, VALİ AKSOY ÇALDI

İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in okuduğu duanın ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, balık sezonunun hayırlı ve bol kazançlı olmasını dileyip, Karamürsel Ereğli Balık Mezat’ının geleneksel düdüğünü çalarak mezatı başlattı. Mezat sonrası balık halinde bir süre gezerek esnafla görüştükten sonra sosyal tesislerde esnaflarla balık çorbası içen Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve protokol üyeleri balıkçıların sorunları dinleyerek kooperatif başkanlarından bilgi aldı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, geleneksel olarak her sene düzenlenen Balık Hali Mezat açılışında kendilerini yalnız bırakmayan Vali Aksoy ve Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ederek, Balık Sezonunun açılmasının herkes adına hayırlı olmasını diledi.