Toplantıya Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel  Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci,  İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan,  Karamürsel Muhtarlar Dernek Başkanı Adem Akın, daire müdürleri ve Karamürsel İlçesi Muhtarları katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, toplantı öncesinde Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bağımlılık ile ilgili hazırlanan resim sergisini gezerek öğrencileri tebrik etti.

 

Ardından toplantıya geçen Vali Hüseyin Aksoy, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’dan ilçeye yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi aldı.

 

 Başkan Yıldırım, Karamürsel’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, “Karamürsel’de kısıtlı imkanlarla çok iş yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlarımızı öncelik sırasına koyduk ve bunları teker teker gerçekleştiriyoruz. Geçmişte hayal gibi görünen birçok yatırımı ilçemize yaptık, bir çok projeyi tamamladık” dedi.

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Başkan Yıldırım’a yapmış olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek muhtarın talepleri hakkında bilgi aldı.

Vali Aksoy yaptığı açıklamada;Vatandaşın sorunlarını  en yakından bilen muhtarlarımızdır. Bizlerin görevi bu sorunlara çözüm üretebilmek ve ürettiğimiz bu çözümler çerçevesinde vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu daha üst noktalara taşıyabilmektir” dedi.

“HERKES OKULA”

Ali Aksoy, “   Okul çağında olan bütün çocuklarımızın okulda olmasını arzu ediyoruz. Zaman zaman kaydı yapılmış olmakla birlikte okula devam etmeyen öğrencilerimiz olabiliyor ve bu 3 gün 5 gün olabilir ama bu devamsızlık belirli bir sürenin üzerinde ise çocuğun eğitim almasını engelleyecek bir noktaya ulaşmış demektir.  Bu da bizim için önemli bir sorundur.  Bu bakımdan okula kaydı yapıldığı halde devam etmeyen öğrencilerimiz varsa bunlarla ilgili mutlaka bir istişare içerisinde bulunmalı ve onları okulda almak için her türlü gayreti vermek durumundayız.  Bizler çocuklarımızın eğitimi konusunda her türlü hassasiyeti en üst noktada göstermeliyiz. Okul çağına geçmiş olan çocuklarımız olabilir, bunları da bildiğimiz gibi açık öğretim okullarımıza yönlendirmek suretiyle buralarda eğitim almalarını sağlamak durumundayız.

 

  “OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ”

 

Bilindiği üzere okuma yazma seferberliği başlatıldı. Artık okuma yazma bilmeyen  vatandaşımız kalmamalı. Buradan Muhtar arkadaşlardan kendi mahallelerinde okuma yazma bilmeyen insanlarımız varsa bunu en yakın okul müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile paylaşmalıyız. Bu bakımdan artık okuma yazma bilmeyenlerimizin de sonlanması ve okur-yazar oranının artık %100’ lere ulaşması gerektiği bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.  Bu bakımdan okuma yazma bilmeyenler noktasında kendi mahallemizde, kendi ilçemizde, kendi ilimizde hiç kimse kalmayıncaya kadar bu çalışmalarımızı daha üst noktalara taşımak mecburiyetindeyiz. Bu yönüyle de muhtar arkadaşlarımızın kendi bölgelerindeki tespitleri varsa bunları ilgili arkadaşlarımızla paylaşmaların da büyük yarar vardır”

 

“BİLİŞİM DÖNEMİ”

 

“Yeni dönem artık Bilişim dönemi,  Bilişim çağıdır. Bu anlamda  çocuklarımızın her türlü eğitim olanaklarından en üst seviyede yararlanmalarını istiyoruz.  Kocaeli olarak her eğitim bölgesinde ilk robotik sınıf ve  kodlama atölyesi oluşturmak için  bir çalışma başlattık.  Her eğitim bölgesinde bir ilkokulda,  ortaokulda ve  lisede  bir kodlama atölyesi yaparak o  okuldaki ve çevre okuldaki öğrencilerimizin bunlardan yararlanmalarını ve kendilerini daha iyi yetiştirmeleri istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmaları önümüzdeki süreçte tamamlamayı hedefliyoruz.  Çünkü çocuklarımızın bu yeni gelişen bilgi teknolojilerinden en iyi şekilde yararlanmaları ve kendilerini geleceğe hazırlamaları bakımından robotik sınıfları, kodlama atölyeleri oldukça fazla önemsediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.  Karamürsel ilçemizde de önümüzdeki dönemde hayata geçirmek için bu çalışmalarımızı ortaya koyacağız.

                     

Çocuklarımızın eğitimi bizler için önemli ve onların taşımalı sistem ile ilgili geldikleri bölgeler de dahil olmak üzere taşıma yapan araçların güvenliği konusunda birçok çalışmalar ortaya konuluyor. Emniyet Müdürlüğümüz,  Jandarma birimlerimiz bu araçların gereken standartlarda olmaları için gerekli hassasiyetleri gösteriyorlar. Sizlerin de tespitleri varsa bunları Kaymakam arkadaşlarımızla paylaştığınız da önümüzdeki süreçte bunlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamamak adına önemli mesafeler almış oluruz.”

 

Toplantının ardından Karamürsel Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Akın tarafından Vali Hüseyin Aksoy’a Karamürsel sepeti takdim edildi.