Karamürsel Yelken Kafede düzenlenen kahvaltıya Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve eşi Tuğba Yıldırım’ın yanı sıra, Esnaf kefalet ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Halil Yanık, Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Adem Sevinç, Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık ve Seyyar Pazarcılar Odasına kayıtlı esnaflar katıldı.
Açılış ve selamlama konuşmalarının yapan Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun, Öncelikle organize ettiğimiz kahvaltı programımıza bizleri kırmayıp katılan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ederim.’’ dedi. Yağmur, kar, sıcak ve soğuk dinlemeden sabahın erken saatlerinde yataklarından kalkıp ekmek parası için tezgahlarını kuran emektar esnaflarımızı hem tebrik eder hem de kahvaltımıza icabet ettiğiniz için teşekkür ederim’’ dedi.
Seyyar Satıcılar Oda Başkanı Yasin Olgun konuşmalarının ardından ilçe pazarcı esnafını kırmayıp davete icabet eden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a konuşmalarını yapmak için mikrofonu takdim etti.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım katıldığı kahvaltı programındaki konuşmasında;
‘’Sevgili emektar esnaf kardeşlerim, bizleri aranızda görmek için çağırdığınız bu kahvaltı programı için öncelikle sizlere teşekkür ederim. Tabi ki ülke olarak girdiğimiz seçim sürecindeki yoğunluklarımıza rağmen sizlere zaman ayırabilmek bizleri de çok mutlu etti. Ne kadar güzel bir ortam, burada hep beraber bir aile gibi bir sofranın etrafında buluşabilmek, beraber olabilmek hamd olsun Rabbimize ne kadar şükürler etsek azdır. Böyle güzel bir memlekette Allah’ın bizlere sunduğu bir lütuf bu, öncelikle Müslüman olarak Dünyaya gelmek, sonrada Anadolu topraklarında bir Türk evladı olarak yer yüzünü şereflendirmek her kula nasip olmayan bir nimet, bu nimetin kıymetini bilenlerden eylesin Rabbim bizleri.’’ Dedi.
Ardından konuşmasının devamında Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmek üzere yapılan Referandum için kısa bilgiler paylaşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım; ‘’Yaşadığımız bu topraklar ecdadımızın ödediği bedeller ile sahip olduğumuz topraklardır. Bu topraklar dünyanın merkezi olarak Kabul edilen Hatta Napolyon’un söylediği gibi, ‘’ Dünya tek bir ülke olarak yönetilseydi, İstanbul oranın Başkenti olurdu’’ sözleriyle bulunduğumuz toprakların öneminden tüm dünya ya bahsetmiştir. Eğer bu topraklar üzerinde yaşmak için bir bedel ödemek gerekiyorsa ecdadımızın ödediği gibi bizlerde ödemek zorundayız. Ki 15 Temmuz gecesi bu Millet ödenmesi gereken bedeli tankların tüfeklerin altına yatarak fazlasıyla ödemiştir. Allah Milletimizden razı olsun. ‘EVET’ sevgili hemşerilerim, Şimdi sıra Ülkemizi bir üst liglere çıkarmanın vaktidir. Muhasır Medeniyetler seviyesine ulaşmamız için yürüdüğümüz bu ‘Kutlu Yürüyüşün’ en önemli virajı olan Cumhurbaşkanlığı sisteminin Referandum arifesindeyiz.
Bürokrasinin işleyişi ve sistemin hızlanışı ile birlikte kat edeceğimiz yollar, adeta prangasından kurtulmuş bir devlet yapısı ile yolumuza devam edeceğiz. Muhalefet partilerinin yalan yanlış ifadelerde bulunmasını gözetmeksizin işin A Partisi B Partisi davası olmadığının Vatan ve Millet meselesi olduğunu her gittiğimiz ortamda dile getiriyoruz. Sizlerden istediğimiz siyasi görüşü ne olursa olsun insanlara doğru bildiğinizi anlatmanızdır. Cumhurbaşkanlığı sistemi için sizlerden istediğimiz oylar, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğimize attığımız temeller olacaktır. Millet en iyisini bildiği için, büyük Türkiye, Güçlü Türkiye yolunda bizlerle olduğu için şanslıyız. Allah hepinizden razı olsun.’’ Dedi.