Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Yılı çerçevesinde vatandaşların hesaplarına aktardığı destek ödemelerine dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.
Aile Yılı kapsamında faizsiz evlilik kredisi, 5000 TL doğum yardımı, gençlere özel indirimler hayata geçirilirken, ağustos ayının son günlerinde ya da önümüzdeki aylarda Aile Yılı desteklerinin başlatılması, söz konusu desteklere ilişkin başvuruların alınması halinde bakanlığın bilgilendirmede bulunması beklenirken, güncel ödemelerin ayrıntılarına ilişkin de yeni duyuru metinleri gelmeye devam ediyor.
Ailelere destek olabilmek, maddi yüklerin azaltabilmek için bakanlığın çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması ile birlikte 20.100.000 TL’lik kaynağın detayları belli oldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli olarak belirli bir takvime göre çeşitli ödemeleri iletirken, toplam 299.421 anneye doğum yardım ödemesi yapıldığı, Muğla’da ise 2824 haneye toplamda 20.100.000 TL destek sağlandığı netlik kazanırken, ödemelerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Biz de aileyi güçlendiren çalışmalarımızı önceliklendiriyoruz. Yaşlanan nüfusumuzun ihtilaçlarına bir yandan cevap verirken, genç ve dinamik nüfus yapımızı korumaya yönelik önemli adımlar attık. Bu kapsamda 81 ilimizde yaygınlaştırdığımız aile ve gençlik fonumuzdan da Muğlalı genç kardeşlerimiz faydalanıyor. Bugüne kadar Muğla’da aile ve gençlik fonumuza 1180 gencimiz başvuruda bulundu. Doğum yardım sistemimizi güçlendirmiştik. Bugün itibarıyla 2 bin 824’ü Muğla’da olmak üzere 299 bin 421 annemiz doğum yardımından istifade ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar Muğla’ya da 20,1 milyon liralık kaynak aktardık, aktarmaya da devam edeceğiz. Doğum yardım sistemimiz özellikle ikinci ve üçüncü doğumdan itibaren de düzenli ve 5 yıla yayılan bir doğum yardım sistemimizi de hayata geçirmiş olduk. Diğer yandan eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizle gençlerimize yeni yuvalarında katkı sunuyoruz. Farkındalık çalışmalarımız ve ekonomik desteklerimiz de devam ediyor” dedi.
Aile Yılı çerçevesinde ilerleyen süreçlerde yeni desteklerin başlatılması, söz konusu projeler çerçevesinde bakanlığın ödemeler yapması beklendiği için Aile Yılı desteklerine, güncel destek programlarına dair yayınlanacak duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.
Yorumlar kapalı.