1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aile Bakanlığı 10 milyon TL kaynak aktardı!

Aile Bakanlığı 10 milyon TL kaynak aktardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ağustos ayının ortalarında da farklı kaynak aktarımlarının detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

15 Ağustos itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşını bugün hesaplara aktarıp aktarmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alırken, zamlı evde bakım maaşı ödemesinin bu hafta içerisinde sağlanması, önümüzdeki hafta da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarılması bekleniyor.

Sosyal yardım ödemelerine ve zamlı desteklere dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ederken, ağustos ayının ortalarında farklı programlar çerçevesinde ödemeler gerçekleştirildikçe de ayrıntılar bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyurular ile birlikte netlik kazanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 31 Ağustos tarihine kadar Aile Yılı çerçevesinde yeni bir destek projesinin hayata geçirilmesi halinde resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunması beklenirken, 5000 TL tutarındaki doğum yardımının önceki aylarda olduğu gibi ağustos ayında da ayın son gününe doğru verilmesi bekleniyor.

Bakanlığın güncel destek projelerine ilişkin araştırmalar sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli olaylar nedeniyle mağdur olan vatandaşlara da destekler iletmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Balıkesir depremi ve Çanakkale yangınlarından etkilenen hanelere destek olabilmek için ilk etapta 10 milyon TL kaynak aktarıldığı netlik kazanırken, ödemelerin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, deprem ve yangınlarda mağdur olan hanelerin ilk etapta acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla, Balıkesir Sındırgı’ya 4 milyon lira, Çanakkale’ye 6 milyon lira olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza toplam 10 milyon lira kaynak aktardık. Deprem ve yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza yönelik destek ve yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçlerde de toplumun farklı kesimlerine çeşitli destekler sunması beklendiği için bakanlığın destek ödemelerine dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

Yorumlar kapalı.