Törende İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu, ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. 
Atatürk Anıtında gerçekleşen törene, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başka Yardımcısı Mesut Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Spor Müdürü Çetin Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, Siyasi Parti Temsilcileri, daire müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, STK’lar, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen programa geçildi. Spor Salonunda düzenlenen törende açılış ve selamlama Konuşmalarını yapan İlçe Spor Müdürü Çetin Yıldız’ın konuşmasının ardından, Liseler tarafından hazırlanan gösteriler izlendi. Öğrencilerin sahnelediği oyunlar ve spor gösterileri büyük beğeni topladı.
Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen Program 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramı sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere 1.2.3. ve 4 .lük ödüllerinin İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu ve İlçe Spor Müdürü Çetin Yıldız tarafından verilmesi ve ardından hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.