24 Haziran'da yapılacak olan seçimler için Karamürsel'den 19 yaşındaki Enes Bilici milletvekili aday adaylığı başvurusunu AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel'e teslim etti.
AK Parti Karamürsel Belediye meclis üyesi Ahmet Bilici'ninde oğlu olan Enes Bilici gazetemize yaptığı açıklamada , " Cumhurbaşkanımızın gençlerin siyasete yönelmesi girişimci olması gerektiğini defalarca belirtmesi ve bunu anayasal düzenleme ile önümüze sunması bize hem cesaretimizi göstermeyi hem de sahip olduğumuz özellikleri ve donanımı ortaya koymamıza fırsat sağladı biz de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla yola çıktık. AK partinin taze kan ihtiyacını da ancak gençlerin siyasette aktif olarak yer almasıyla son bulacağı gerçeğini atlamamak gerekir nitekim başta ben olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları vakıflarda ve partimizin teşkilatlarında almış olduğumuz görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştık ve bu güne kadar edindiğimiz birikimi ve alıştığımız çalışma Azmini Meclis’e taşıyarak partimizin üzerindeki ağır yüke ortak olmayı hedefledik.
Bunun yanı sıra sürekli olarak sorgulayan neye ve kime niçin hizmet ettiğimizi araştırarak atılan adımları sürekli takip ettik. Fetö'nün akıllarını kiraya vermiş abileri ablaları gibi kimseden zorla bir şey yapmasını bize koşulsuz itaat edilmesinden yana olmadık yaptıklarımızı sorgulayın siz kendiniz karar verin dedik ve bunun sonucunda geriye dönüp baktığımızda 15 Temmuz örneğinde olduğu gibi gerekirse vatanımız ve milletimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu gösterdik eğer araştıran öğrenen sorgulayan kime niçin hizmet ettiğini bilmeyen bir gençlik olsaydı bunun sonuçları farklı olabilirdi.
Ben de başım dik olarak bu kutlu bayrağı taşımayı yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Tabi bu aday adaylığı sürecinde ve sonrasının yanı sıra bizim asıl gayemizin partimizin üstlenmiş olduğu yüke ve davamıza ortak olarak elimizi taşın altına koymakla yetinmeyip gövdemizi de koymaya hazır olduğumuzu göstermek için burada bulunduğumu belirtmek isterim" dedi.

Enes Bilici Kimdir ?
Elazığ Paluda doğdum. Karamürsel’de ikamet ediyorum. Babam İş adamı ve AK parti Belediye Meclis üyesi. 4 kardeşli bir ailenin en küçüğüyüm. İlk ve orta okulumu Karamürsel Amiral okulunda okudum. Liseye Karamürsel Anadolu Lisesinde başlayıp Karamürsel sınav temel lisesinden2016 yılında mezun oldum ve aynı yıl Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenime başladım şu an 2. Sınıf öğrencisiyim.ilkokuldan liseye kadar sürekli olarak okulda liderlik görevinde bulunarak öğretmenlerimin ve çevremdekilerin takdirini ayrıca sevgisini kazandım şu anda ise Tügva fakülte başkanlığı görevini, Kızılay fakülte başkanlığı,ak parti üniversite Teşkilatında da fakülte başkan yardımcılığını üstlenmekteyim bunların yanı sıra ilim yayma cemiyeti gibi kamu yararına çalışan vakıflarda ve derneklerde aktif üyeliğim devam ediyor.