AK Parti Karamürsel ilçe başkanı Recep Demirel önümüzdeki dönem için ilçe başkanı aday olmayacağını açıkladı.

Demirel'in o yazılı açıklaması;
Kıymetli AK Parti Ailem, Değerli Basın Mesupları
15 Kasım 2013 tarihinde parti büyüklerimiz ve teşkilat üyelerimizin teveccühü ile atandığım AK Parti Karamürsel İlçe Başkanlığı görevimi iki kongrede güven tazeleyerek bugüne kadar devam ettirmiş bulunmaktayım.
14 Ağustos 2001 tarihinde ‘Kimsesizlerin Kimi, Sessizlerin Sesi’ olmak üzere Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan Adalet ve Kalınma Partisinin Karamürsel Teşkilatında Kurucular Kurulu üyesi ve İlçe Başkan Yardımcısı olarak başladığım yolculuğum Rabbime hamdolsun ki, İlçe Başkanlığı vazifesine kadar taşınmıştır.
Çocuklarıma ve torunlarıma bırakacağım en büyük miras olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı ve İlçe Başkanı olma vasfımdır.
Rabbime ne kadar şükür etsem azdır.
Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar girdiğimiz genel-yerel seçimler ve referandumlardan teşkilatlarımızın fedekar ve gayretkar çalışmaları ile alnımızın akıyla çıktık.
Karamürsel siyasi tarihine yazılan iktidar partisi yerel seçimleri kazanamaz algısını 2014 ve 2019 yerel seçimlerini kazanarak yerle bir ettik.
Eksiklerimiz oldu mu?
Tabi ki, olmuştur.
Fakat bulunduğumuz konumu ne nefsimiz için ne de çıkarlarımız için kullanmadık.
Kardeşim ve Belediye Başkanım Sn.İsmail Yıldırım’la göreve geldiğim günden beri uyum içerisinde çalışarak, partimizin en büyük düşmanı olan fitne ve haseti ne kendi aramıza ne de belediye ile teşkilatımız arasına sokmadık.
Geldiğimiz noktada;
Yaklaşık iki aydır Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızla yaptığım görüşmelerde artık ilçemizde nöbet değişimi yapmamız gerektiğini, yeni arkadaşların önünü açmamız gerektiğini defahatle dile getirdim.
Bu süreçte şahsıma verdikleri destek için teşekkür ederim.
Sonuçta müsaade isteğime daha fazla daynamayıp kararıma saygı gösterdiler, fakat açıklamamı sürecin sonuna bırakmamı talep ettikleri için bugüne kadar beklemem gerekti.
Değerli AK Parti Ailem;
23 Şubat günü gerçekleştirilecek Ak Parti Karamürsel Kongesinde aday olmayacağımı sizlerin huzurunda kamuoyuna açıklıyorum.
Görev aldığım günden bugüne kadar çalıştığım milletvekillerim, il başkanlarım, Büyükşehir Belediye Başkanlarım, il yöneticilerim, Karamürselimizin şansı değerli kardeşim ve Belediye Başkanım, İlçe Yöneticilerim, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarım ve Yöneticileri, Mahalle Başkanlarım ve Yöneticileri, İstişare Kurulunda yer alan arkadaşlarım, Parti Büyüklerim, Delegelerim, Parti Üyelerimiz
haasılı AK Parti Davasına Gönül vermiş tüm kardeşlerim, abilerim, ablalarım..
Eğer varsa benim hakkım sizlere helal olsun.
Sizler de haklarınızı helal ediniz.
Bu bir veda değil.
Biz makam ve mevkiden bağımsız olarak liderimiz Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde ve izinde çalışmaya devam edeceğiz.
Şimdi bizlere düşen 23 Şubat’taki kongremizin Karamürsel Teşkilatımıza ve Partimize yakışır şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır.
Yeni seçilecek İlçe Başkanı ve Yönetiminin çalışmalarına destek olmaktır.
Kişiler geçici ‘davamız’ bakidir.
Tekrar haklarınızı helal ediniz.
Allah yar ve yardımcımız olsun.

Ak Parti Karamürsel Ilçe Baskanı
Recep Demirel