Karamürsel Belediyesi tarafından 4 Temmuz Mahallesi eski kerestecilerin bulunduğu alana yapımı başlanan “Akçakoca Cami” nin temel atma töreni yapıldı.

Törende İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından dualar okunarak kurban kesildi. Törende açıklama yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım; “İlçemizin merkezi her geçen gün gelişiyor, yerleşim alanlarımızda cami ihtiyacımız artıyordu. Bölgemizde gelecekte ihtiyaç olduğunu düşünerek 2500 kişilik bir cami yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

“ÇOCUKLARI CAMİLERE DAVET EDELİM”

Başkan Yıldırım konuşmasında din görevlilerine de çağrı da bulunarak “Camiler sadece ezan okununca gelinerek namaz kılınan yerler olmamalıdır. Camiler çocukluktan başlayarak, gençlik ve ihtiyarlık dönemin de, sürekli olarak geleceğimiz huzur bulacağımız yerler olarak görülmelidir. Buralara gelirken özellikle çocuklarımızı camiye alıştırmalı ve camiler de, gördüğümüz çocuklar hoş tutulmalıdır. Camii oyun oynama, gülme, konuşma yeri değildir diyerek çocuklarımız, camilerden uzaklaştırmayalım. Unutmayalım ki, Peygamberimiz Hz. Muhammet efendimiz, camide namaz kıldığı sırada camide bulunan çocuklar sırtına çıkar, üzerinden atlar, hatta onunla oyunlar oynardı. Peygamber efendimiz gibi çocuklarımızı camiye davet etmeliyiz" dedi.

 

AKÇAKOCA CAMİ

3200 metre kare alan içerisinde 920 metre kare kapalı alanı yapılacak caminin minaresi  22 metre yüksekliğinde olacak. 2500 kişini ibadet edeceği caminin duvarları  betonarme, minaresi çelik konstrüksiyon olacak.

Peygamberimizin Mescidi Nebevisini ve Karamürsel’in köy camilerini referans alan cami dikdörtgen şeklinde olacak.

Akçakoca Cami temel atma törenine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, 2 kez Altınkemer Sahibi Ünlü Güreşçi Ahmet Taşçı, İlim Yayma Cemiyeti Karamürsel Başkanı Hasan Taşkan, Karamürsel İmamhatip Mezunları Derneği ve İlçe Spor Müdürü Çetin Yıldız ve davetliler katıldı.