Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81'inci yılında Karamürsel'de düzenlenen törenle anıldı.
Karamürsel'de ilk tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk tören sona erdi.

Ardından Kültür Merkezi'nde Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında yapıldı. Öğrenciler tarafından yapılan Atatürk Oratoryası büyük beğeni topladı. Daha sonra 10 Kasım dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programa Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Cumhuriyet Savcısı Mustafa Türker, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.