Tören Karamürsel Kaymakamı Osman Canbaba, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Jandarma Komutan Vekili Asb. Kd. Bçvş. Faruk Kırarslan , ilçe protokolünün ve vatandaşların katılımıyla Tarihi Belediye Binası önünde gerçekleştirildi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende,  Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele döneminde kahramanca savaşarak şehit olan Karamürsel halkı anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın konuşmasında;

“Dünya tarihine geçen bir istiklal mücadelesi vererek, Türk milletinin boynuna esaret zincirinin vurulamayacağı cihana gösteren ve bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 24 Temmuz 1933 tarihinde Acar isimli Motoruyla Deniz yolu ile ilçemize teşrif etmişlerdir.

İlçemiz tarihinde önemli bir yer tutan bu ziyaretin gerçekleştiği ve Karamürsel Belediyesi olarak o günü yansıtacak şekilde yeniden düzenlediğimiz bu alanda yer alan iskeleden, kendisini coşku ve heyecanla karşılayan ilçemiz halkını selamlayarak belediye binamızı şereflendirmişlerdir" dedi.