Karamürsel Devlet Hastanesi'nin ilçede çok eskiden yapıldığını, yakında ek binaların yapımı için bakanlıktan onay beklediklerini buna rağmen, kurumun fiziki ve teknik alt yapısının çok sağlam olduğunu,300 çalışanı ile  24 saat hizmet verdiklerini açıklayan başhekim Çelik, ‘kendi alanlarında 17 uzman, 7 pratisyen hekimimiz var.
Tek eksikliğimiz Kardiyolog o da yakında gelecek. İntiyaç duyduğumuz tıbbi cihazlarımızın hepsini temin edrip kullanmaya başladık. Hastalarımızın memnuniyetine önem verdiğimiz gibi mümkün olduğunca hastalarımızı başka kurumlara sevk etmiyoruz ancak bizi aşan durumlarda da sevk kaçınılmaz oluyor’ dedi.

Başhekim Erkan Çelik "Hastanenin acilinden tutun diğer bölümleri tamamen yenilendi ve elden geçirildi. Özellikle acil servisimiz mükemmel oldu. Bu arada Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Acil ve dahiliye servislerimizde Yıldırım’ın katkısı ve desteği büyüktür. Örnek alınacak on yatıklı bir dahiliye servisi yaptık. Özel hastanelerin çok üzerinde bir kaliteyle inşa ettirdik. Her odada tek yatak, banyo tuvalet ve refakat yatağı bulunmaktadır. Bu hafta içinde de dahili yenin karşısındaki alanda bulunan çocuk servisini de yenileyeceğiz. Nisan ayına kadar hastanemizde iç tefrişat tamamen bitecektir. Çok başarılı ameliyatlar yapılmaktadır. Sadece acil servisine her gün ortalama 400 hasta müracaat etmektedir. Eksizliklerimiz ve hatalarımızın olmaması mümkün dağil ama bize iletilen her sorunu çözüyoruz" dedi.

DİYALİZ VE EVDE BAKIM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

Karamürsel Devlet Hastanesinin bünyesinde diyaliz merkezinin bulunduğunu, servisin güzel hizmet verdiğini açıklayan Başhekim Erkan Çelik, ‘hastalarımızın bizi tercih etmesi mutlu ediyor. Çalışan herkes seferber ediyor. Evde bazım hizmeti Karamürsel ilçe merkeziyle birlikte mahallelerin tamamına hizmet veriyoruz. 80 kişi yararlanıyor. Zaman zaman ben de çalışan arkadaşlarımız ile birlikte evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı ziyarete gidiyorum’ diye konuştu.