Karamürsel Belediye Başkanı ve AK Parti Karamürsel Belediye Başkan Adayı İsmail Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Karamürsel’de ilk defa oy kullanacak gençlerle buluştu. AK Parti Karamürsel Gençlik Kolları Başkanı Onur Gökakın ve yönetimi tarafından Saklı Kafe’de düzenlenen "Yerelde Gençlik Muhabbetleri" programına Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlçe Başkanı Recep Demirel ve çok sayıda ilk defa oy kullanacak genç katıldı. Gençlere; seçimlerin, demokrasinin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgula Başkan Yıldırım, “Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Sizin aydınlık düşünce yapınız, ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKANIMIZA SÖZ VERİYORUZ

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Gökakın, "İlçe Gençlik Kolları mensuplarımız ile birlikte SKM programları çerçevesinde mahalle mahalle çalışmalar yaparak ilçemizdeki gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. 30 yaşında belediye başkanı olan gençlerin derdinden anlayan, gençlerin her zaman yanında olan İsmail Başkanımız genel merkezimiz tarafından yeniden aday gösterildi. Biz de ona söz veriyoruz. 31Mart’ta en büyük destek gençlerden gelecek” dedi.

 

BENİM İLK OYUM AK PARTİ’YE
Hayatta yaşanılan ilklerin bir ömür unutulmadığını söyleyen İlçe Başkanı Recep Demirel, ilk kez oy kullanacak gençlerin heyecanını paylaşarak, ““İlk oy kullanacak olanlar sandık başına gittiğinde bu anısını hiç unutmazlar. Dolayısıyla ilk oyunu kullanacak arkadaşlarımız da gerçekten o ilkin verdiği heyecanı duyarak oy kullanacak. Ve bunu arkadaşlarıyla paylaşırken ‘Ben ilk oyumu Ak Parti’ye, ülkeyi aydınlatan ampulün altına bizzat mührü basarak kullandım’ diyerek hayatı boyunca unutmayacak” diye konuştu.

 

SİZLERE VERİLEN DEĞER ORTADA
AK Parti Karamürsel Belediye Başkan adayı İsmail Yıldırım, “Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz. Sizin aydınlık düşünce yapınız ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. Sizlerin düşünceleri ve önerileri, bizler için çok önemli. AK Parti iktidara geldikten sonra gençlerimize verilen değeri hepimiz gördük. Gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak için, umutlarını, hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir Karamürsel sunmak için çalıştık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gençlere güveniyor” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise, ”Karamürsel gençliğinin maşallahı var. İlk defa oy kullanacak genç kardeşlerimiz ile buluştuk. Artık 18 yaşındaki bir gencimiz sadece oy kullanmakla kalmıyor. Siz bir insana seçme hakkı veriyorsanız, seçilme hakkı da vermeniz gerekiyor. Son anayasa değişikliğiyle milletvekilliği seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Yani sadece milletvekilliğiyle sınırlı tutmayıp, bunu bütün seçilme alanlarıyla uyumlu hale getirdik. 21 yaşında İstanbul'u fetheden bir geleneğin içerisinden geliyoruz. 18 yaşında gencimiz de tüm sorumluluğu üstlenebilir.  Sizlerin siyasette oluşu bizlere gurur ve onur veriyor. Her zaman yanınızdayız, size güvenimiz sonsuz” dedi.

 

GENÇLERLE ÖZ ÇEKİM YAPTILAR
Konuşmaların ardından programa katılan gençlerin sorularını cevaplayan Katırcıoğlu ve Yıldırım,  gençlere tavsiyelerde bulundu.Gençlerden sportif veya sanatsal birer hobilerinin olmasını isteyen Yıldırım, gençlerin yabancı dili iyi öğrenmelerinin günümüzde ihtiyaç haline geldiğinin altını çizdi. Program sonunda gençlerle birlikte öz çekim yapmayı ihmal etmedi.