Karamürsel Belediye Başkanı ve AK Parti Karamürsel Belediye Başkan adayı İsmail Yıldırım, proje ve meclis üyesi aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
Karamürsel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya binlerce vatandaş katıldı. Programda AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel de hazır bulundu.

"PROJELERDE BENİMDE İMZAM VAR"

Programda konuşan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın katılımcıları selamlayarak, “İnsanın evinde olması bir başka güzel. Bugün İsmail kadeşimin günü ama şunu söyleyeyim, bu projelerin tamamını birlikte hazırladık. Az sonra sunacağımız projelerin tamamında benim de imzam var. Karamürsellilerden şunu istiyorum, 31 Mart akşamı İsmail kardeşimi mahçup etmeyecek sonuç istiyorum. Biz uyumlu ve ahengli çalışacağız. Ben ayrıca Karamürsellilerden bizi birlikte destekleyin diyorum. Herkese saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.


Seçim beyannamesini açıklamak üzere kürsüye çıkan Karamürsel Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Karamürsel Belediye Başkan adayı İsmail Yıldırım, “Hepimiz hızlıca yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Şehirdeki insanların sadece fiziksel ortamlarını değil sosyal ortamlarını geliştirebilecek insanlar seçilecek. Maalesef Türkiye’nin gündemi bundan uzaklaştı. Gelecek çok önemli. Bugün atacağımız adımları önceden iyi planlamamız gerekiyor. Tahir Büyükakın ile beraber karar verdiğimiz, sizin güzel bir Karamürsel’de yaşamanız için hazırlanan projeleri açıklayacağız” şeklinde konuştu.

"KİMSE HADDİNİ AŞMASIN"

Konuşmasının devamında Yıldırım, “İlk günkü heyecan var. Üstüne tecrübe ekledik. Mutlu bir Karamürsel istiyoruz. İnsanların birbirine sevgiyle, muhabbetle sarıldığı Karamürsel için sizlerle beraberiz. Tek isteğimiz sizin desteğiniz. Bugün bir bayrak değişimi yaşanacak aslında. Meclis üyelerimiz en ufak bir küskünlük göstermeden yerlerini gençlere emanet ediyorlar. 31 Mart akşamı Karamürsel’i yeniden şahlandıracak ekiple beraberiz. Benim milletim her şeyi görür. Bazıları sosyal medyada yazılanlarla, dedikodularla beni yıkabileceklerini düşünüyorlar. Benim önce Allah sonra halkım var arkamda. 1 Nisan’da bu güzel sokaklarda beraber yaşayacaksak, bu süreci iyi geçirmemiz lazım. Bizler sessiz çoğunluğun sesiyiz.
Kimse haddini aşmasın.“Seçime hızla yol alıyoruz. Şehri emin insanlarını seçileceği bir seçim. Şehirdeki insan hayatanı güzelleştirecek, şehirin fiziksel değil, sosyal organlarını da geliştirecek bir seçim. Türkiye’nin önünde keskin bir viraj var. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere önemli liderlerimiz var.
Bu liderlerimiz sayesinde bu virajı kazasız belasız geçeceğiz" dedi.


BAŞKAN  YILDIRIM’IN PROJELERİ

1-DENİZCİLİK MÜZESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız Denizcilik Müzesi, Osmanlı Devleti’nin ilk tersanesinin kurulduğu, ilk savaş gemisinin yapıldığı, ilk ‘kaptan-ı derya’ unvanına sahip denizcisi Karamürsel Alp Bey’in fethettiği ilçemizin köklü tarihini gözler önüne serecek. 10 bin metrekarelik alana inşa edilecek Denizcilik Müzesi’nde Türk ve dünya denizciliğiyle ilgili interaktif, yaşayan bir müze konsepti uygulanacak. Müze alanında kütüphane, su sporları eğitimi, balıkçılık ve avcılık atölyesi, model gemi üretimi, yeme-içme ve hediyelik eşya bölümleri bulunacak.

2-DEREKÖY SPOR KOMPLEKSİ

Dereköy’de inşa edeceğimiz spor kompleksinde çocuklarımız ve gençlerimiz diledikleri sporu yapma imkanı bulacak. İsteyen ata sporumuz güreşle ilgilenecek, isteyen futbol oynayacak, isteyen fitness yapacak. Sporcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilen kompleks, sosyal donatılarıyla da dikkat çekecek. Kompleksimizde dışardan gelecek takımlar da kamp yapma imkanı bulacak.

3-GENÇLİK MERKEZİ

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, farkındalığı yüksek, akıllı, ahlaklı, çalışkan ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirebilmek amacıyla sahile büyük bir Gençlik Merkezi yapacağız. Gençlerimiz bu merkezde sosyal ve kültürel faaliyetlere katılacak, tiyatro, resim, müzik ve sporla ilgilenecek, kısacası hem sosyalleşecek hem de geleceğini şekillendirecek.

4-BUZ PATENİ PİSTİ

İlçemizdeki çocukları ve gençleri buz pateniyle tanıştıracağız, sadece kış aylarında değil yazın da buzda kaymanın keyfini yaşatacağız. Buzun prensleri ve prensesleri bu pistte yetişecek, buz pateninde fırtınalar estirerek tarihi başarılara imza atacak.

5-AMİRAL TAŞ MEKTEP

Daha önce seçim beyannamemizde yer alan ancak yönetmeliğin gecikmesi nedeniyle hayata geçiremediğimiz Amiral Karamürsel İlkokulu’nu ilk açıldığı tarih olan 1923 yılındaki günlerine geri döndüreceğiz, taş mektep projesine uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Okulumuzun altına yapılacak dükkanlar çevrede ticareti canlandıracak, otopark sayesinde ise ilçemizdeki trafik sorununa çözüm bulunacak.

6-EREĞLİ KAPALI SPOR SALONU

Ereğli Mahallesi’nde yaptıracağımız spor salonunu haftanın belirli günlerinde bayanlara tahsis edeceğiz. Ereğlili bayanlarımız çocuklarıyla birlikte salonumuza gönül rahatlığıyla gelecek, çocukları öğretmen gözetiminde oyun odalarında oynarken onlar spor yapacak, hem sağlıklı kalacak hem de fit bir görünüme kavuşacaklar.

7-İLÇE TERMİNALİ

Kent Meydanı’nda yapacağımız düzenleme nedeniyle kaldıracağımız ilçe terminalini Dereköy mevkiinde belirlediğimiz alana taşıyacağız. Yeni ilçe terminalimiz çok daha modern ve işlevsel olacak, halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanacak.

8-ATIŞ POLİGONU

Ata sporumuz olan atıcılığa meraklı vatandaşlarımız için Karapınar mevkiinde bulunan atış alanımızı, profesyonel bir atış poligonuna çevireceğiz. Yaklaşık 5000 metrekarelik bu alanda uluslararası kurallara uygun atış yapılacak, vatandaşlarımız eşsiz bir deneyim yaşayacak. Aynı zamanda okçuluk sporuna da meraklı vatandaşlarımıza hizmet verecek Atış Poligonu’nda kafe, bekleme ve dinlenme alanları da olacak.

9-HALK EĞİTİM MERKEZİ

Halk Eğitim Merkezimizi bulunduğu prefabrike yapıdan kurtarıp, yeni inşa edeceğimiz çok daha modern ve işlevsel binaya taşıyacağız. Her yaştan, her seviyedeki insanımıza sosyal, kültürel, mesleki, teknik ve beceri eğitimlerinin verileceği Halk Eğitim Merkezimizde vatandaşlarımız hem boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirecek hem de meslek sahibi olarak aile bütçesine katkıda bulunacak.

10-ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ VE SOSYAL TESİS

İlçemize büyük bir değer katan Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun yanına yaşlılar, emekliler ve engelli vatandaşlarımızın yararlanacağı bir tesis yapacağız. Yaşlılarımız ve emeklilerimiz burada bir yandan gazetelerini okurken bir yandan da çaylarını yudumlayabilecek. Televizyon seyredip, kitap okuyarak da vakit geçirebilecek. Yaşlılarımızın ve emeklilerimizin sosyalleşebileceği bir ortamın yaratılacağı tesisimiz engelli vatandaşlarımıza da hizmet verecek. Engelli aileleri, ihtiyaç doğduğunda çocuklarını günübirlik olarak buraya bırakabilecek.

11-KARAMÜRSEL DEVLET HASTANESİ EK BİNA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Karamürsel Devlet Hastanesi’ne ek bina yapacağız. İl dışı sevklerin azaltılması, hizmetin yerinde ve kalite standartlarına uygun olarak verilebilmesi amacıyla yaptıracağımızek bina sayesinde hastanemizin hizmet kapasitesi ve niteliği artırılacak. Halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek adına sağlık kuruluşlarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

12-DİŞ POLİKLİNİĞİ

Kalıcı Konutlar mevkiinde, Şiir Cafe’nin de bulunduğu iş hanının üst katını düzenleyerek Diş Polikliniği haline getireceğiz. Bu birimimiz; diş çekimi, diş eti tedavisi, diş dolgusu ve kanal tedavisi gibi konularda halkımıza hizmet verecek. Diş Polikliniği’nin hizmete girmesiyle birlikte vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden daha uygun şartlarda yararlanmalarını sağlamış olacağız.

13-GÜRGENLİK DİRİLİŞ KAMPI

Tahtalı Mahallesi’nde bulunan Gürgenlik mevkiine Diriliş Kampı yapacağız. Gençlerimiz bu kampta izcilik eğitiminin yanı sıra farklı spor dallarında düzenlenen etkinliklere katılacak, hem doğa ile baş başa birkaç gün geçirecek hem de spor yapmanın keyfine varacak. Diriliş Kampı’na katılacak gençlerimiz teknolojiden uzak birkaç gün geçirirken, arkadaşlık ve dostluk bağlarını da güçlendirecek.

14-KARABALİ KENT MEYDANI

İlçemize bir kent meydanı daha kazandıracağız. Tarihi Karabali Hamamı ve Karabali Camii’nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından civarda kamulaştırma yaparak, vatandaşlarımızın nefes alacağı bir alan oluşturacağız. Bu alanı, Karabali Kent Meydanı olarak düzenleyip, bölge halkının kullanımına sunacağız. İlçemiz, Karabali Kent Meydanı ile yeni bir yaşam merkezine daha kavuşacak.

15-MİLLET KIRAATHANESİ

KARSAD’ın hizmet verdiği bina Millet Kıraathanesi’ne dönüştürülecek. Millet Kıraathanesi, bilgili ve donanımlı nesillerin yetişmesine öncülük edecek. Millet Kıraathanesi’nin sessiz ve sakin ortamında gençlerimiz kitap okuyacak, fikir alışverişinde bulunacak, ders çalışmanın keyfine varacak. Millet Kıraathanesi’ne gelenlere çay, kahve ve çorba ikramımız olacak.

16-EREĞLİ MAHALLESİ BİLGİ EVİ

Ereğli Mahallesi’ne Bilgi Evi yapacağız. Ereğli Bilgi Evi’nde düzenlenecek birbirinden eğlenceli ve eğitici aktivitelerle öğrencilerimizi okuldan arta kalan zamanlarda da bilgiden mahrum etmeyeceğiz. Ereğli Bilgi Evi’nde bilgi destek programlarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek öğrencilerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sunacağız.

17-MESİRE ALANLARI

Şehrin kalabalığından ve stresinden uzaklaşmak, doğayla baş başa güzel bir gün geçirmek isteyenler için ilçemizin uygun yerlerine mesire alanları yapacağız. Vatandaşlarımız mesire alanlarında ailece piknik yapıp sevdikleriyle keyifli vakit geçirirken, haftanın yorgunluğunu ve stresini de üzerlerinden atma imkanı bulacak.

18-MACERA PARKLARI

İlçemizde uygun gördüğümüz kırsal alanlara Macera Parkları yapacağız. Özellikle gençlerimize hitap edecek Macera Parkları’nda biraz adrenalin, biraz macera, bolca eğlence olacak. Gençlerimiz hem doğa ile kucaklaşacak hem de ip parkurundan tırmanma duvarına, dev salıncaktan serbest düşüşe kadar eğlencenin en doyumsuz anlarını yaşacak.

19-AİRSOFT VE PAINTBALL

Karamürsel’de gençlere yönelik yatırımlarımızdan biri de Airsoft ve Paintball alanları olacak. Gençlerimizi kapalı alanlardan kurtarıp, doğanın kucağına çekeceğiz. Sıra dışı sporlara ilgi duyanlar; ormanlık alanda, yemyeşil ağaçların arasında, tertemiz bir havada dünyanın en keyifli oyunlarından birini oynayarak, macera ve aksiyon dolu saatler geçirecek. Airsoft ve Paintball alanlarımız büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapacak, ilçemize turist kazandıracak.

20-ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI

Okul öncesi çocuklarımız ile ilköğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek amacıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapacağız. Çocuklarımızın her an karşı karşıya kaldıkları trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek, trafik kurallarına uygun davranış sergilemelerini sağlayacağız, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olacağız.

21-KIZDERBENT DÜĞÜN SALONU

Kızderbent ve civar köylerin düğün salonu ihtiyacını karşılamak amacıyla köyümüze bir düğün salonu yapacağız. Vatandaşlarımız artık düğün, nişan, kına gecesi, asker eğlencesi gibi etkinliklerini sokak aralarında değil de kapalı bir ortamda, daha uygun mekanlarda yapacak. Düğün salonumuzun içinde gelin odası ve mutfak da bulunacak.

22-HAYVAN BARINAKLARI

Yaşam hakkının sadece insanlar için değil hayvanlar için de önemli olduğu bilincinden hareketle sokak hayvanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sokakta yaşayan ve bakıma muhtaç hayvanlarımız için barınaklar yapacağız. Hayvan haklarına uygun olarak faaliyet gösterecek bu barınaklarda hem hayvanlarımızın bakımını üstleneceğiz hem de onları sahiplendirebilmek için çaba göstereceğiz.

23-KIRSAL ALANLARA DOĞALGAZ GETİRİLMESİ

Kırsal alanlara doğalgaz götürülmesi çalışmalarına devam edeceğiz. Pazarköy ve Çamçukur’da çalışmaların tamamlanmasının ardından Karapınar, Oluklu, Karaahmetli, İhsaniye ve İnebeyli Köylerini de doğalgaz ile buluşturacağız.

24-KODLAMA VE BİLİŞİM SINIFLARI

Bilişim çağındayız, teknolojide yaşanan hızlı değişime ayak uydurmak zorundayız. Çağın gerisinde kalmamak için çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik olarak

Kodlama ve Bilişim Sınıfları kuracağız. Kodlama eğitimi alan gençlerimiz Kocaeli Bilişim Vadisi’ni besleyen insan kaynakları olarak değerlendirilecek. Çocuklarımız bu sınıflarda ülkemizin milli ve yerli yazılımlarını yapabilmek üzere eğitilecek, yetenekli olan öğrenciler özel olarak desteklenecek.

25-MEZBAHANE

Hayvan kesim işlemini daha modern şartlarda gerçekleştirebilmek amacıyla yeni bir mezbaha binası inşa edeceğiz. Mevcut mezbahanın karşısına yapılacak yeni Mezbahane, Avrupa standartlarındaki donanımıyla yepyeni bir kimliğe bürünecek. Çok daha modern ve işlevsel hale getireceğimiz yeni Mezbahane’de kesim yerlerinin yanı sıra soğuk hava depoları da bulunacak.

26-KATLI OTOPARK

Yol kenarlarındaki parklanma sorununa çözüm üretmek ve şehir içi trafiğini daha akıcı hale getirmek amacıyla ilçemizde ihtiyaç duyduğumuz alanlara katlı otoparklar yapacağız. Böylece günden güne artan trafik sorununu da ortadan kaldıracağız.

27-SAHİL BANDI DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

İzmit Körfezi’nin en güzel, en keyifli, en huzurlu sahil şeridini kesintisiz hale getirmek amacıyla yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz. Bu doğrultuda Altınkemer-Defne arasındaki sahil yolunu düzenleyip, yeşillendirme ve ışıklandırma çalışmalarını tamamladıktan sonra halkımızın hizmetine açacağız.

28-EREĞLİ BALIK HALİ’NE İSKELE

Türkiye’nin en büyük ikinci balık hali olan Ereğli Balık Hali’ne balıkçılarımızın talebi üzerine bir iskele yapacağız. Hava şartlarının uygun olmadığı zamanlarda, özellikle rüzgarlı havalarda balık haline yanaşmakta zorluk çeken balıkçılarımız için halin hemen önüne bir iskele inşa ederek, Ereğlili balıkçılarımızın hayatını kolaylaştıracağız.

KAYKAY PİSTİ

Kaykay tutkunu olan ve kaykay yapacak mekan bulamayan gençlerimiz için belirli lokasyonlarda Kaykay Pisti yapacağız. Kaykay Pisti, kaykaycıların birbirleriyle iletişim kurabileceği, sosyalleşebileceği bir buluşma noktası olacak. Eğlenceli kaykay organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak bu pist, gençlerin limitlerini keşfetmesine fırsat tanıyacak.

KAHVE KÜTÜPHANELERİ

Türk gelenek ve kültüründe var olan kıraathanelerimiz zamanla kahvehaneye dönüşse de özellikle köy kahvelerine kuracağımız kütüphanelerle daha aydınlık yarınlar için bir ışık yakacağız. İnsanlarımızın boş vakitlerini faydalı bir şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamak, okumayı teşvik etmek amacıyla kahvehanelere kuracağımız kütüphanelerde özellikle gençlerimize okuma alışkanlığı kazandıracağız.

BAL ORMANLARI

Tabiatın mucizevi besinlerinden biri olan bal üretimini artırmak için Bal Ormanları projesini hayata geçireceğiz. Bu ormanlar sayesinde bal üretimi artacak, arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yüzü gülecek. Bal Ormanları ile hem ülke ekonomisine katkı sunacağız hem de vatandaşlarımız için yeni bir gelir kapısı oluşturacağız.

ÜCRETSİZ WİFİ ALANLARI

Dünyanın birçok ülkesinde başlatılan ücretsiz Wi-Fi hizmetini Karamürsel’de de uygulayacağız. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydanlardan başlayarak ilçemizin birçok noktasında kablosuz internet (Wi-Fi) hizmeti vereceğiz. Bu sayede vatandaşlarımız bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları ile ücretsiz olarak internete girebilecek.

MAHALLELERE SPOR ALANLARI

Mahallelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, belirleyeceğimiz lokasyonlarda spor alanları oluşturacağız. Kuracağımız halı sahalar ve basketbol sahaları ile ilçemizin her bölgesinde yaşayan gençlerimizin spor yapmasını sağlayacağız.

ORGANİK PAZAR

İlçemizin sahil kesimine Organik Pazar kuracağız. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ürettiği organik ürünleri bu pazarda hem ilçe halkıyla hem de yerli ve yabancı turistlerle buluşturacağız. Organik Pazar sayesinde hem organik tarımın yaygınlaşmasını sağlayacağız hem kırsal alanda istihdamın artmasına katkı sunacağız hem de çiftçimize yeni bir gelir kapısı açacağız. Organik Pazar’dan alışveriş yapan vatandaşlarımız da daha doğal ürünlerle daha sağlıklı beslenme şansına sahip olacak.

VALİDEKÖPRÜ KAMP ALANI

Valideköprü’deki dere kenarında çadır kampı için bir alan oluşturacağız. Tatillerini kalabalık yerlerde değil de doğanın kucağında geçirmek isteyen kamp tutkunları için tüm alt yapıyı hazırlayacağız. Valideköprü Kamp Alanı, yemyeşil ağaçların arasında kafa dinlemek, sık sık orman yürüyüşüne çıkıp doğayı keşfetmek isteyenlerin birinci adresi olacak.

BİSİKLET YOLLARI

Bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, şehir içinde güvenle seyahat edilmesini sağlamak amacıyla sahil şeridimizde bisiklet yolları yapacağız. Sadece bisiklet yolları yapmakla yetinmeyeceğiz, güzergah üzerine kuracağımız çeşmeler ve dinlenme alanları ile Kocaeli’nin en cazip bisiklet rotalarından birinin Karamürsel’de olmasını sağlayacağız.

KÖY ÜRÜNLERİ SATIŞ REYONU

Köy yolları üzerinde bulunan satış noktalarını yeniden düzenleyerek standart hale getireceğiz. Köylerimizde yaşayan çiftçilerimiz hem daha konforlu bir şekilde satış yapma imkanına kavuşacak hem de yol güzergahındaki çirkin görüntüler ortadan kalkacak.

SOKAK HAYVANLARI MAMA KABI

Sokaklarda yaşayan canlarımız için ilçemizin belirli noktalarına mama ve su kapları koyacağız. Sokak hayvanlarının kolayca ulaşabileceği noktalara yerleştireceğimiz mama ve su kapları ile sevimli dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Böylece sokak hayvanları sıcak havalarda susuz, soğuk havalarda ise aç kalmayacak.

GENÇLİK MECLİSİ

Karamürsel’de gençlerimizin her zaman söz sahibi olabilmesi için Gençlik Meclisi kuracağız. Gençlerimizin hayal güçlerine, zekalarına, deneyimlerine, bilgilerine güvenerek, kendilerini ifade etmelerine fırsat tanıyacağız. Gençlerimizin önerilerini dikkatle dinleyecek, enerjilerini ilçemiz yararına kullanmaları için fırsat yaratacağız.

SIFIR ATIK PROJESİ

Sıfır Atık projesi kapsamında atıkların kaynağında ayrıştırılmasını sağlayacağız. Bu kapsamda kağıt, cam, metal, plastik, atık yağ ve pil gibi atıkları geri dönüşüme kazandıracağız. Vatandaşlarımızı çevre konusunda sürekli bilgilendirerek, gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya bırakmaya çalışacağız.

KÜLTÜR GEZİLERİ

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu dönem de kültür gezilerine ağırlık vereceğiz. Karamürsel’de yaşayan vatandaşlarımızı gezilip görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlere göndereceğiz. Ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz bu gezilere katılacak vatandaşlarımız yeni yerler görme, yeni kültürler tanıma imkanı bulacak.

WHATSAPP ÇÖZÜM HATTI

Whatsapp Çözüm Hattı projesini hayata geçirerek, vatandaşlarımızın tek bir tuşla bize ulaşmasına imkan sağlayacağız. 7/24 açık kalacak Whatsapp hattımıza vatandaşlarımız sorunlarını iletebileceği gibi dilek ve temennilerde de bulunabilecek. Whatsapp hattımıza gönderilecek her konunun takibi direk başkanımız tarafından yapılacak.

İSTİHDAM MERKEZİ

İşsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla belediyemiz bünyesinde İstihdam Merkezi kuracağız. İstihdam Merkezi, iş arayan ile işveren arasında bir köprü vazifesi görecek. İş arayan vatandaşlarımız bu birime müracaat ederek, CV’lerini bırakacak. İstihdam Merkezi de elindeki bilgiler doğrultusunda iş arayan ile işvereni bir araya getirerek herkesin işini kolaylaştıracak.

FESTİVALLER

Karamürsel’i festivaller şehri yapacağız. 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim gibi milli bayramlarımızda düzenleyeceğimiz şenlikler ile ilçemizde bayram havası estireceğiz. Öte yandan Karamürsel’in kurtuluş günü olan 4 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz, birkaç gün sürecek festival ile kurtuluş günümüzü adına yakışır bir şekilde kutlayacağız.

SEYİR TEPELERİ

İzmit Körfezi’nin incisi Karamürsel seyir tepeleriyle de adından söz ettirecek bir ilçe haline gelecek. İlçemizde uygun noktalara yapacağımız Seyir Tepeleri sayesinde hem en güzel manzarayı yakalayacak hem doyasıya seyretme ve fotoğraflama şansına sahip olacağız. Seyir Tepeleri sayesinde gündüzü ayrı, gecesi ayrı güzel Karamürsel’i seyre dalacağız.

GÜVENLİ PARKLAR

Sahil kesiminden başlayarak ilçemizin her noktasında bulunan çocuk parklarını daha güvenli hale getireceğiz. Park ve bahçelerin hakim noktalarına konulacak güvenlik kameraları sayesinde çocuklarımız güven içinde oynayacak, anne ve babaların içi rahat edecek. Yeni parklarımızı da bu anlayışla inşa ederek, güvenli parklar oluşturmaya devam edeceğiz.