Yüksek Seçim Kurulu, iki gün önce İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine hükmederek CHP’li Ekrem İmamoğlu’na verilen mazbatayı iptal etti.


Bu olayın yankıları Türkiye’de halen devam ediyor. Buna bir örnek de  Karamürsel Belediye meclisinde meydana geldi. İstanbul’da iptal edilen seçimlerle ilgili söz almak isteyen CHP’li Karamürsel Belediye Meclis üyesi Orhan Demirer, daha lafına başlayamadan Başkan İsmail Yıldırım tarafından susturuldu.

ŞOV YAPTIRMAM
Karamürsel Belediye Meclisinde genel siyaset konuşturmayacağını söyleyen Başkan İsmail Yıldırım, “Burada size şov yaptırmam. Kocaeli ya da Karamürsel’le ilgili bir şey konuşulacaksa konuşun. Yoksa susun. Gidin dışarıda, basına demeç verin. Burası yeri değil” dedi.

TERK EDİYORUM
CHP’li meclis üyesi Orhan Demirer her ne kadar, “Ben istediğimi konuşurum” dese de Başkan İsmail Yıldırım buna müsaade etmedi. Orhan Demirer, “Meclisi terk ediyorum” diyerek masadan kalktı.  Başkan İsmail Yıldırım da cevaben, “Yolun açık olsun” dedi ve Karamürsel’deki meclis toplantısı sona erdi.
İşte o anlar: