Dört dönem üst üste belediye başkanlığı yaparak Karamürsel halkının kalbine dokunan, iyi günde, kötü günde tüm vatandaşlarının yanında olan İsmail Yıldırım bu akşam herkesi duygulandırdı.
20 yıl önce yüzlerce insanın omuzlarında Belediye Başkanı olarak seçilen İsmail Yıldırım, yine omuzlarda görevine veda etti.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel halkına “Veda Busesi” programı düzenledi. Düzenlenen programda Ünlü Sanatçı Ahmet Özhan sahne aldı.
Binlerce insanın katıldığı program Karamürsel Belediyesi hizmet binası önünde bulunan kent meydanında gerçekleşti.
7’den 77’ye her kesimin katıldığı konserde İsmail Yıldırım duygulu anlar yaşattı.
“BU GECE VEDA GECEMİZ”
Başkan Yıldırım yapmış olduğu konuşmada; “Ahmet Abi bizim ağabeyimiz, biraz önce sordu bana “Başkan neden bu soğuk havada bu konseri düzenledin” dedi. Ahmet abi vedanın zamanı yok, veda bu zaman. Bu gece bizim veda gecemiz.
Saygıdeğer hemşerilerim, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Soğuk bir mart akşamı bir veda busesi olarak adlandırdığımız, 20 yıllık hizmetin artık son evresinde vedalaşmak üzere bir araya geldik.
Öncelikle bu işe başladığım günden beri beni hiç yalnız bırakmayan eşim, annem, ailem, akrabalarım, arkadaşlarım, dostlarım ve bütün hemşerilerime,  beni her zaman destekleyen sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyor, minnettarlığımı iletmek istiyorum.
“KARAMÜRSEL MUTLU, HUZURLU VE MESUT OLACAK”
Her güzel şeyin bir sonu var, bunu hepimiz biliyoruz ama bu benim için ve Karamürsel için bir son değil, ben hizmetlerime bir nokta değil bir virgül koyuyorum. Allah nasip ederse benden çok daha kabiliyetli ve başarılı bir arkadaşıma bu görevi teslim etmek istiyorum. Biz Karamürsel’i mutlu ve huzurlu yaptık, inşallah 1 Nisan sabahı sizlerde “Mesut” yapacaksınız. Ve Karamürsel mutlu, huzurlu ve Mesut’lu bir kent olacak.
“BİZ HİZMETİ HAK İÇİN YAPTIK”
Sayın üstadımın söylediği gibi biz hizmeti Hak için yaptık. Elimizden geldiğince, aklımızın kestiğince Karamürsel’imizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek için 20 yıldır gece gündüz emek verdim.
Burada en çok hakkını yediğim ailem, eşim, çocuklarım,  önce onlardan helallik istiyorum. Biz bu işi makam için, şan, şöhret için yapmadık. Sevgiyle çıktığımız bu yolda bu işi aşk için yaptık. Bir kente sevdalandık, onun sevdasıyla gecemizi gündüzümüze kattık, daha güzel bir Karamürsel için, insanların daha mutlu olduğu, daha huzurlu olduğu bir Karamürsel için çalıştık.
“SEVGİ” İÇİN YOLA ÇIKTIM
Bugün geldiğimiz noktada artık herkesin takdir ettiği, gıpta ile baktığı, yaşamak için arzu ettiği bir Karamürsel’de yaşıyoruz. Ben bu işin ön tarafındayım, asıl mutfağında 2004 senesinde sevgi diyerek yola çıktığımızda beni destekleyen kardeşlerim, abilerim ve arkadaşlarım vardı. Ve o günden bugüne ismini sayamayacağım o kadar çok insanın desteğiyle buralara geldik ki hepsine bir kez daha minnettarlığımı sunuyorum. Bazıları hakkın rahmetine kavuştu, Allah onlardan razı olsun, gani gani rahmet eylesin. Bazıları sağlıklarını kaybetti, Allah onlara şifalar versin. Yüce Rabbim hayatta olanlara ve sağlıklı olanlara da uzun, sağlıklı, mutlu bir ömür nasip etsin.
“BİZİM GÖREVİMİZ BİTMEYECEK”
Bizim görevimiz bitmeyecek,  gönülden de olsa bizden sonraki arkadaşları destekleyeceğiz. Ama şunu unutmayın Karamürsel’in bir ruhu var, Karamürsel’in yazılmamış bir Anayasa’sı var. Bizi biz yapan en güzel değer bu memlekette yaşayan insanlar, birbirlerine sahip çıkan, komşuluk ilişkilerini koparmayan, yolda gördükleri zaman birbirine hürmet ve şefkatle yaklaşan, siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun aynı memlekette huzur içinde buluşmuş bu insanların huzurunu asla bozmayın.
“KARAMÜRSEL HALKI HUZURU DEVAM ETTİRECEKTİR”
Bu makamlar çok tehlikeli, buralara gelen insanlar kendilerini kaptırırlarsa, sadece kendi geleceklerini değil,  bir memleketin geleceğini de yok edebilirler. Bu yüzden 31 Mart’ta seçeceğiniz şehrül emin için çok iyi düşünün. Şehrin güvenilir insanını seçeceksiniz, bu millet asla hata yapmaz, kimi seçerse o güvenilirdir, o şehrül emindir. Karamürsel halkı huzuru devam ettirecektir, bundan da şüphem yok.
Biz bir birimize söyleyemesekte kalpten kalbe akan bir yolumuz var, biz bakışlarımızla anlaşırız. Bu kardeşiniz sizleri çok seviyor, hakkımı hepinize helal ediyorum, sizlerde lütfen hakkınızı bana helal edin” dedi.
Başkan Yıldırım konuşmasının ardından ünlü sanatçı Ahmet Özhan’a Karamürsel sepeti ve Karamürsel Kadırgası hediye etti.
“AHMET ÖZHAN’DAN BAŞKAN’A ÖVGÜ”
Ünlü Sanatçı Ahmet Özhan ise yaptığı konuşmada daveti için Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ederek; “Sevgili hemşerilerim bu akşam memleketime geldim. Memleketimde her şey yolunda, tabi böyle çalışkan başkan olursa her şey yolunda olur” dedi.
Konuşmaların ardından Karamürsel halkı İsmail Yıldırım’ı havalara kaldırarak sloganlar attı. Veda Busesi adlı programa katılanlar duygusal anlar yaşayarak Başkan Yıldırım’a sarıldı.