2018 yılında yapımı başlayan, 2019 yılında şirketin ekonomik kriz gerekçe göstererek işi bırakmasının ardından yılan hikayesine dönen D-130 Karayolu Karamürsel battı-çıktı projesini yerinde inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "İnşallah kazasız belasız  ve bu hızla giderse 2021 şubat ayında tamamlanacak” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel’de yapımı 2018 yılında başlayan ve yılan hikayesine dönen battı-çıktı projesini yerinde inceleyerek Karamürsellilere müjdeli haberi verdi. Kent merkezindeki projeyi incelemeye gelen Büyükakın’a Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Büyükşehir Koordinatörü Nihat Abiş, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete eşlik etti.

 

ŞUBAT AYINDA TAMAMLANACAK

Karamürsel’ de bulunan battı çıktı projesinde incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Transit trafik nedeniyle merkez ışıklarda Karamürselliler ciddi sıkıntı yaşıyorlardı. Işıklarda uzun süre beklemek durumunda kalıyorlardı. Şehrin giriş ve çıkışlarında uzun kuyruklar oluşuyordu ışıklarda. Bu proje bittikten sonra transit giden trafik yerin altına alınacağı için üst tarafta Karamürselliler güvenli ve hızlı bir şekilde şehir merkezine giriş çıkış imkanına kavuşmuş olacaklar. Üst taraftaki meydan da otogarla buluşunca şehre ayrıca bir güzellik katacak. Hayırlı olsun, İnşallah kazasız belasız bu inşaat hızlı bir şekilde 2021 şubat ayında tamamlanacak.