Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Karamürsel ilçesinin Akpınar, Safiye, Suludere, Akçat, Yalakdere ve Avcıköy mahallerini ziyaret etti. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Sait Mete ve teşkilat üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, çocuktan gence, kadından erkeğine, engellisinden yaşlısına kadar herkesle yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, köy muhtarlarından yaşama değer katacak öneri ve talepleri de dinledi. Köye hizmetlerde teori ve pratiği buluşturduklarını ziyaretlerinde dile getiren Başkan Büyükakın, "Köylerimizi büyük bir zenginlik olarak görüyoruz. Yatırımlarımızı bu bakış açısıyla üretiyor, hizmetin en güzeline layık olan milletimiz için onurla gururla büyük bir mutlulukla projelerimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

"GÜVENİNİZE LAYIK OLMAK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay'ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde, vatandaşlarla yakından ilgilenen ve samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Büyükakın, Karamürsel köy ziyaretlerine ilk olarak Akpınar'dan başladı. "Cumhurbaşkanımızın yanındayız ve her daim destekliyoruz" diyen vatandaşlara teşekkür eden Başkan Büyükakın, son günlerin yoğun gündemini değerlendirmesinin yanı sıra Türkiye'nin yıllardır kendisine dayatılan paradoksun kırıldığını da ifade ederek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız her fırsatta sizlere selamları var. Halkımıza hizmet noktasında en iyinin yapılması için bizlere talimatları oluyor. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere yerelde bizlere olan güveninize layık olmak için durmadan çalışıyoruz."

"EN GEÇ BİR AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK"

Akpınar Köyü'nde ulaşımı sağlayan yolun taş ve kaya düşmelerinden dolayı kapanmasının önüne geçilmesi ve toplu taşıma hatlarının düzenlenmesi talebinin incelenmesini isteyen Başkan Büyükakın, Akpınar Köyü'ndekibaşta olmak üzere altyapı konusunda tüm projenin hazır olduğunu köy sakinlerine ifade etti. Akpınar Değirmenler arasındaki bir kilometrelik yolun da bayramdan sonra asfaltlanmaya başlayacağını söyleyen Başkan Büyükakın, "Altyapısı tamamlanan burada i yolumuz en geç bir ay içerisinde hizmete girecek" açıklamasını yaptı. Akpınar Köyü Muhtarı Yavuz Karaca'ya samimi ilgilerinden dolayı teşekkür eden Başkan Büyükakın, daha sonra Safiye Köyü'ne geçti. Burada da Muhtar Necmettin Karaca'nın ev sahipliğinde vatandaşlarla buluşan Başkan Büyükakın, yoğun ilgiyle karşılaştı. Hizmetlerden dolayı teşekkür eden Safiye sakinlerine verdikleri destek ve sıcak misafirperverliklerinden dolayı da mutluluğunu ifade etti.

"ALLAH BU MİLLETE HİZMET YOLUNDA UTANDIRMASIN"

Ardından Suludere köyüne geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Safiye ve Suludere mahallerini birbirine bağlayan ve yapımı tamamlanan köprüyü yerinde inceledi. Suludere Muhtarı Mümtaz Çıkmış ve köy sakinleri hizmetler noktasında teşekkürlerini Başkan Büyükakın'a iletti. Ziyarette yine köy sakinlerinin ilgisiyle karşılaşan Başkan Büyükakın, Müzeyyen Sarı isimli vatandaşın "Allah seni bu millete hizmet yolunda utandırmasın" duasına çok teşekkür ederek, çocuklara oyuncak hediye etti. Karamürsel'deki köy ziyaretlerine Akçat ile devam eden Başkan Büyükakın, burada da vatandaşlarla hasbihal etti. Köy meydanında ıhlamur ağacının altında gerçekleştirilen sohbette, yerel meyve ürünlerinin ikram edildiği ziyaret sonrası "Ülkemiz ve kentimiz bereketli topraklar üzerinde" diyerek bir açıklama yapan Başkan Büyükakın, "Hemşehrilerimizin bizlere gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederim. Bugün burada bizlere ikram edilen ürünlerin arkasında vatandaşımızın büyük emeği var. Her birine teşekkür ediyorum. Çiftçimize destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"HALKIMIZLA KUCAKLAŞMALARIMIZA BUGÜN DE DEVAM ETTİK"

Karamürsel'deki köy ziyaretlerine Yalakdere ile devam eden Başkan Büyükakın, Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal'ın buradaki kabrini ziyaret ederek dua etti. Şehit Hüseyin Güldal'ın babası Mustafa Güldal'ı da evinde ziyaret eden Başkan Büyükakın, daha sonra Yalakdere Köyü meydanında vatandaşlarla buluştu. Esnafları ziyaret eden Başkan Büyükakın'a Yalakdere Muhtarı Samet Ertanal da eşlik etti. Köy meydanında talep ve önerileri dinleyen Başkan Büyükakın, buradan da Avcıköy'e geçti. Avcıköy'de de yoğun bir ilgiyle karşılanan ve vatandaşların başarı dileklerine teşekkür eden Başkan Büyükakın, "Halkımızla kucaklaşmalarımıza bugün de devam ettik. Hemşehrilerimizin gösterdiği teveccüh bize güç veriyor. Vatandaşlarımızla yol yürümeye, onların talep ve önerilerine büyük bir titizlikle öncelik sırasına göre yerine getirmeye çalışıyoruz" sözlerini sarf etti. Avcıköy Muhtarı Selahattin Gürel'in de yer aldığı birliktelik çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.