Marmaris ilçesinde, gayrimenkul ve araba alım satım işleriyle uğraşan Tekin Güldüz, uluslararası sanal dolandırıcıların tuzağına düşmedi.

Marmaris'te emlak ve araba alım satımı yapan bir gayrimenkul firmasının internet sitesi üzerinden verdiği ilanlara yurt dışından ciddi alıcı gibi mail atan dolandırıcılar Güldüz Gayrimenkul sahibi Tekin Güldüz'e arsa almak için teklifte bulundu. Kendilerini Afganistan'da görev yapan Amerikalı asker ve diplomat olarak tanıtan dolandırıcılar Marmaris'e 20 milyon dolarlık yatırım yapmak istediklerini söyledi. Marmaris'te 15 bin metrekare arsa almak istediğini söyleyen uluslararası dolandırıcılar firma
sahibinden arsanın bilgilerini ve fotoğraflarını istedi. Bilgileri ve fotoğrafları aldıktan sonra 20 milyon doları bir koliye koyarak Yunanistan'da görev yapan bir diplomat aracılığıyla Marmaris'e göndereceklerini söylediler. Dolandırıcılar gayrimenkul firması sahibi Tekin Güldüz'e diplomatlara özel bir bir kargo belgesi gönderdi. Güldüz, belgenin üstünde oynamalar olduğunu ve bazı kısımların silindiğini fark etti. Parayı gönderecek olan söz de diplomat Güldüz'den 1680 Euro kargo parası talep etti.

20 milyon dolarlık yatırım yapılacakken 1680 Euro talep edilmesinden şüphelendiklerini belirten Güldüz; şöyle konuştu: "Parayı diplomat bize bir koli içerisinde gönderecekmiş fakat koli de para olduğundan diplomatın dahi haberi olmadığını söylediler. Biz de parayı gönderebileceğini söyledik. Para dolu koliyi göndermek için kargo masrafı için sözde diplomat bizden 1680 Euro talep etti. Kendisinin Yunanistan'ın başkenti Atina'da olduğunu söyledi. Bunun üzerinde biz Yunanistan'a gidip koliyi kendimiz
almak istedik fakat bu sefer tepki gösterdiler ve gelmemizi istemediler. Bizi yurt dışından Yunanistan'a ait bir telefondan aradı ve böyle bir masrafın olduğunu söyledi. Zaten diplomatın yolladığı sahte kargo belgesine de inanmamıştık. Bize yolladığı belgede Matt Pottinger adına düzenlenmişti. Bu şahsı araştırdığımızda kendisi gerçekten de Amerikalı bir asker ve Afganistan'da görev yaptığını öğrendik. Bu şahsın ismini kullanarak bizi dolandırmaya çalıştılar." 

HESAP NUMARASI VEREMEDİLER
Başka bir sitede bu kez araba satmak için ilan veren Güldüz, yurt dışından arabanın detaylarını isteyen bir maille karşılaştı. Dolandırıcılar bu kez başka bir Amerikalı ve Afganistan'da görev yapan askerin adını kullanarak arabaya talip oldular. 

Güldüz, bu kez olayın uluslararası bir dolandırıcılık şebekesinin olduğunu anladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu kez şüphelerimiz daha da arttı ve uluslararası bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu fark ettik. Ama bu kez daha profesyonel yöntemlere başvurmuşlardı. Pasaport, kimlik gibi belgelerin fotokopilerini yolladılar. Diplomatı aradık ve istediği 1680 Euro'yu yollamak için banka hesap numarası istedik ancak hesap numarası vermedi. İbrahim Jamal ismine havale yapılmasını istedi.

Bu ismi ilk defa duymuştuk. Sanırım dolandırıcılardan birinin adı. Mail adresine gönderecekmiş bilgileri ve isme havale yapacakmışız. Şahıslar hakkında gerekli makamlara suç duyurusunda bulunacağız. Biz durumun dolandırıcılık olduğunu anladık. Ancak, başka vatandaşlarımız da dikkat etsin bu gibi durumlara."