Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde İzmit Milli İrade Meydanı’nda (eski Perşembe Pazarı Alanı) miting düzenledi. Mitingden saatler önce Milli İrade Meydanı’na gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklemeye başlamıştı. Erdoğan Sakarya mitinginin ardından saat 17.20’de kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting alanına gelmesiyle alandaki coşku tavan yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Yoğun katılımın olduğu mitingde konuyan Erdoğan, “Bugün sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Kocael bizi hiç yalnız bırakmadı. 24 Haziran’da da Kocaeli bizi yalnız bırakmadı. Bize inandınız, bize güvendiniz. Türk demokrasinin gücüne güç kattınız. Rabbim hepinizden razı olsun. Rekorlar şehri Kocaeli’den yine rekor bekliyorum. Bizans artıklarına okkalı bir tokat atmanızı istiyoruz. Sizden, PKK’sından DEAŞ, FETÖ’süne şer şebekelerinin hepsine bir tokat istiyorum.

"TARİHİMİZDEN CESARET ALIRIZ"

Kocaeli, 31 Mart’ta bağımsızlığına sahip çıkıyor musun, vatanına sahip çıkıyor musun, gönül belediyeciliğine sahip çıkıyor musun? Biz tarihimizden cesaret alırız. İşte dün Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünü kutladık. Biz emperyalistlerin masa başında kurduğu bir ülke değiliz. Kocaeli’nin şu ihtişamını görüp de duygulanmamak mümkün değil. Az önce resmi rakamları istedim. 120 bin dediler. Maşallah. 15 yaşındaki yavrularımızın kanları var bu topraklarda. Bağımsızlığı büyük bedeller ödeyerek kazandık. Bu toprakları koca yürekli anaların fedakarlığıyla vatan yaptık. Türk milletinin hürriyet duygusunu öğrenmek isteyenler İstiklal Marşını okusun. Namaz kılan 3 yaşındaki çocukları katledenler önce bu milletin tarihini bir öğrensin. Kardeşlerim CHP’ye gönül verenlere söylüyorum, şu bay Kemal’in İslam dünyasını terör dünyası olarak görmesinin ardından, hala bu adamın peşinden nasıl gidiyorsunuz? Benin milletim sana 31 Mart’ta dersini verecek. Türkiye’nin güçlü olmaktan başka bir şansı yoktur. Allah göstermesin Türkiye tökezlerse milyonlarca kardeşimiz tökezler. Bu millet birbirine düşerse, yurt dışındaki kardeşlerimiz de güçsüz düşer. CHP’nin başındaki zat bunu fark edemiyor. İttifakın ortağı o kadın hala bunu fark edemiyor.

"DERSLERİNİ VERELİM"

Şimdi Kocaeli’den Türkiye’ye sesleniyorum. Kürt kardeşlerime de sesleniyorum. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölgemiz var mı? Kürdistan’ı çok seviyorsan, defol oraya git. Ama Türkiye’de böyle bir bölge yok. Biz ülkemizi onlara böldürtmeyeceğiz. İşte beka meselesi dediğimiz bu. Kardeşlerim bu 12 günde çok çalışıp, sandıkta bunlara dersini vermeliyiz. Türk ve Müslüman düşmanlarına tek bir şey söylemezken miting meydanlarında bize iftira atıyorlar. Sen nasıl olur da terörün kaynağını İslam dünyasına bağlarsın. Yeni Zelanda’da da bir katil 50 kardeşimizi katlediyor, onların ağzından konuşuyorsun. İslam karşıtlarının tezlerine buradan destek sağlıyorsun. 23 bir TIR silah verilen YPG’li katilleri masum gösteriyorsun. Bay Kemal’in sıkandallarını artık CHP’li kardeşlerim de tutmuyor. Milletimiz inşallah 31 Mart’ta demokratik yollarda bunların dersini verecektir.

"17 YILDA 27 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"

Kardeşlerim muhalefet ne yaparsa yapsın, biz sizin için çalışmaya, eser üretmeye devam edeceğiz. 17 yılda Kocaeli’ye 27 Katrilyon yatırım yaptık. Kocaeli Üniversitesi'ni yatırımlarla daha da büyüttük. GebzeTeknik Üniversitesini faaliyete geçirdik. Birkaç yıla kadar 2 bin 550 kapasiteli yeni yurtlar açacağız. Gençlik merkezlerini inşa ettik. Olimpik kapalı yüzme havuzunu inşa ettik. Gebze’ye ve Derince’ye millet bahçesi yapıyoruz. Sağlıkta şehrimizi 81 adet tesis kazandırdık. Şehir hastanemizi önümüzdeki yıl tamamlayıp hizmetinize sunuyor. 19 bin 352 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla Kocaeli’de 305 bin vatandaşımızın sorununu çözdük. Bugün uzunluğu 398 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun 4.kesimi olan Kurtköy, Dilovası liman bağlantısını buradan açıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu’nu tümüyle önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. İzmit, Kandıra yolundaki kalan kesimleri önümüzdeki sene bitiriyoruz. Köseköy lojistik merkezinin ikinci bölümünü ihale hazırlıkları devam ediyor.

31 MART ÇOK ÖNEMLİ

CHP demek çöp, çukur, çamur demektir. Bunlardan başka bir şey beklemeyin. Bütün bu yatırımların devam etmesi için 31 Mart çok önemli. Bunun için bir kez daha sizlerin desteğini bekliyorum. Siz kardeşlerimden irademize, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkmanızı bekliyorum. 31 Mart’ta memleket işi gönül işi diyor muyuz?