Karamürsel Belediyesi Konferans salonunda yapılan toplantıda Saadet Partisi Meclis Üyeliğinden istifa edip AK Parti Belediye Meclis üyeliğine geçen Süleyman Baydin’e rozetini Başbakan Yardımcımız Fikri IŞIK taktim etti. Ev sahipliğini Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’in yaptığı programda kendilerine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekiliİlyas Şeker, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Ersoy, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları teşkilatları eşlik etti. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Karamürsel’in Milli İradeye sahip çıkmasından ötürü teşekkür eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bu başarıyı yukarılara taşıyan Çalışkanlığı, halka olan samimiyeti, sevilen ve güvenilen yapısı ile AK Partiyi en iyi şekilde temsil eden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a ayrıca teşekkür etti. Teşekkür konuşmalarının ardından AK Parti Ailesine katılan Süleyman Baydin kendisine takdim edilen rozet ve iyi temenniler için öncelikle Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli AK Parti Millet vekilleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel’e teşekkür etti. Yapılan programın ardından 4 Temmuz Karamürsel’in düşman işgalinden kurtuluş etkinliklerinde vatandaşları selamlayan protokol, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Karamürsel halkı ile bire bir sohbet ederek, kendilerine teşekkür ettiler.

Belediye Meclis Üyemiz Süleyman Baydin’in basın açıklaması;

19 Şubat 2014 Tarihinde 2. Sıra Meclis üyeliği adaylığı ile başlayan bir sürecin bugün sonuna gelmiş bulunmaktayım.
Bugüne kadar Siyasetin belli ilkelerle, prensiplerle, belli değerlerle yapılan, yapılması gereken bir vazife olduğunun bilinciyle hareket etmeye çalıştım.
Siyasetin sadece bir ülkenin ya da bir idarenin yönetimini elde tutmak ya da ele geçirmek için yapılan bir iş olmadığına,
Bir ülkeyi veya bir idareyi doğru dürüst yönetmek için yapılan bir iş olduğuna inandım.
Sadece iktidar olmak için siyaset yapılmaması gerektiğine,
Kendi doğrularını iktidara taşımak amacıyla siyaset yapıması gerektini düşündüm.
Saadet Partisine katılırken ve meclis üyeliğine aday olurken düşündüğüm ve inandığım, kendi doğrularımız ve ideallerimiz doğrultusunda iktidarı denetlemek yaptığı doğru icraatleri desteklemekti.
Aynı dünya görüşüne sahip olduğumuz, asgari müştereklerde yüzde yüz uyum sağladığımız ve sağlayabileceğimiz bir iktidara sahip olmanın avantajı ile bizlerin uyumlu ve doğru bir muhalefet anlayışıyla halkımıza maksimum seviyede fayda sağlayacağımıza inandım.
Karamürsel Halkının destek ve teveccühü ile yerel seçimlerde Meclis üyeliğinde 6.071 vatandaşımızın desteği ile %17.79 oranına ulaştık.
24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sürecine kadar Saadet Partisi Genel Merkezinin izlediği politikaları çok benimsemesemde Muhalefet olmanın gereği olarak kabul ettim.
Lakin Ülkemiz Tarihinin belkide en önemli seçimlerine şahitlik edeceğimiz bu dönemde Genel Merkezin ve Genel Başkan Sn. Temel Karamollaoğlu’nun açıklamaları ve çalışmaları artık tahammul edemeyeceğim noktaya ulaşmıştı.
Saadet Partisini Meclise sokacağız hedefiyle hareket edenlerin, İktidar partisinin davetini akla, mantığa, vicdana sığmayacak taleplerle reddetmesi, fakat Chp ve İyi Parti ile kurulan ittifaka ise koşa koşa katılmasını ne aklım ne de vicdanım kabul edebildi.
Eşini 15 Temmuz Gecesi şehit vermiş bir kardeşimizin tepkisi karşısında şahinleşenlerin eli kanlı terör örgütünün destekçisi olduğu herkes tarafından kabul edilen bir siyasi partinin tutuklu bulunan Genel Başkanına karşı ise nasıl Barış Güvercini olduğunu ibretle izledim.
HDP artığı zihniyeti kirli bir şahsın Milletvekili listesine alınmasını ve yaptığı bölücü açıklamaları hayretle karşıladım.
Yıllarca omuz omuza mücadele ettikleri, Yolları farklı olsada amaçlarının bir olduğu mevcut iktidar Partisi lideri ve mensuplarını en ağır şekilde eleştiren Sn. Genel Başkanın ve ekibinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptıkları güzellemeleri tüylerim diken diken olarak seyrettim.
24 Haziran Seçimlerinde Vicdanımın sesini dinleyerek Büyük Türkiye hedefine Yürüyen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın safında yer aldım.
Şahsıma oy veren Seçmenlerime saygımdan dolayı bu açıklamamı seçim sonrasına bıraktım.
Seçim sonuçlarına baktığımızda Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlunun ilçemizde aldığı 850 oy ve Saadet Partisinin Milletvekilliğinde aldığı 1250 oy bir çok saadet partili vatandaşımızında benimle aynı fikirde olduğunu göstermektedir.
İşte bu sebeplerden dolayı bugün itibariyle Saadet Partisi üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım.