Karamürsel Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 53. Genel kurulu kooperatifin toplantı salonunda yapıldı. Kooperatifin 10 yıldır başkanlığını yapan mevcut Başkan Halil Yanık, 3 yıllığına yeniden seçilerek güven tazeledi. Genel kurulda ayrıca alınan karar gereği her yıl yapılan genel kurullar birleştirildi bundan sonra 3 yılda bir genel kurul yapılacak.

Karamürsel Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 53. Genel kuruluda divan başkanlığına Kocaeli Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Faruk Demir, başkan vekilliğine Darıca Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Kaplan Sönmezyıldız, Katip üyeliklere de Karamürsel Pazarcılar odası başkanı Yasin Olgun ve 127 nolu Karamürsel Yalakdere Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Tarık Eryürek seçildiler.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Karamürsel ilçe Başkanı Recep Demirel, CHP Karamürsel ilçe Başkanı Ali Kara ve SP Karamürsel ilçe Başkanı Mehmet Özalay’ın yanı sıra Karamürsel Esnaf Odası Başkanı İsmail Aydın, Karamürsel Şoförler Odası Başkanı Adem Sevinç ile Karamürsel Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin üyeleri katıldı.

Saygı dururşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kooperatifin genel kurulunda gündem maddeleri tek tek okunarak ibra edildi. Yönetim kurulu ve Denetim kurulu raporlarının okunması ve ibrası sonrasında konuşamlara geçildi. Mevcut başkan Halil Yanık yaptığı konuşmasında, “Kooperatifimizi yoğun çalışmalarımızla örnek bir kooperatif haline dönüştürdük. Üyelerimizden temerrüte düşenlerin yeniden yapılandırma yapmaları sonrasında üyelerimizin bir çok sıkıntısı çözüme kavuştu. Bundan sonra da yoğun çalışmalarla kooperatifimizi örnek kooperatif olarak başarılarını devamlı kılacağız” dedi.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasının yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Değerli kooperatif üyeleri, Hepiniz biliyorsunuz ki Esnaf Kefalet kooperatifimiz geçmiş dönemlerinde bir çok sıkıntı ile baş başa kalmıştı. Ancak mevcut başkanımız Halik Yanık abimizin ve yönetiminin başarılı çalışmaları ile Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi çevre kooperatifler arasında örnek gösterilecek bir konuma gelmiştir. Karamürsel’de birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda sizlerde görmüşsünüzdür bir çok sorunu aşıyoruz. Başarılı çalışmaları hepimiz yakından görüyoruz. Halil Yanık abimiz ve ekibi bundan sonra da başarılı çalışmalarını sürdüreceklerdir. Şimdiden kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerinden olan kooperatifin her yıl yapılan genel kurul toplantılarında bir yıl yönetim belirlenir diğer yılda mali genel kurul yapılırdı. Bu durum kooperatife maddi açıdan yük getirdiği için genel kurulda bu genel kurulların 3 yılda bir yapılması karara bağlandı. Yapılan yönetim seçiminde de Halil Yanık’ın ekibinde Hüseyin Dölcel, Mehmet Akbağ, Tahir Altun ve Fahrettin Yılmaz seçildiler. Kooperatifin Denetim Kuruluna da Mehmet Sami Taşçı ve Ali Küçükakar seçildiler. Kooperatifin Üst Kurul Temsilciliğine de Halil Yanık ve Hüseyin Dölcel seçildir. Seçilen yönetimler 3 yıl süreyle görev yapacakları açıklandı