CHP eski Milletvekili Hurşit Güneş’in “Polis, başörtülü olamaz” söylemine yanıt veren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz,  “Seçim dönemlerinde başörtülü kadınlarımızdan oy isteyen ama utanmadan başörtüsünü yerden yere vuran, bu kişiyi kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi

GÜNEŞ’E CEVAP VERDİLER

Yılmaz ve il kadın kolları yönetimi basın açıklamasında CHP Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş’in yaptığı “Polis neden başörtü takıyor? Başörtülü polisin olması demek Müslüman olmayan vatandaşların, polisin kendisine karşı ön yargılı olduğunu düşünmesi demektir. Üniforma vatandaşın, vatandaşa eşit muamele gösterdiğinin belirtisidir. Hakim, savcı, polis başörtülü olamaz” açıklamasına cevap verdi.

ÇARŞAFLI KARDEŞLERİMİZE ROZET TAKTILAR

21’inci yüzyılda bu tür gündemlerle basın mensupları karşısına çıkmaktan dolayı üzüntü yaşadığını belirten Başkan Yılmaz, “CHP yine kendinden bekleneni yapmış. ‘Polis başörtülü olamaz’ diyerek bir kalıp belirlemiş ve buna uyulmasını istemektedir. Seçim meydanlarında çarşaflı kardeşlerimize rozet takarak propaganda yapan bir partinin mensubunun bunu söylemesi oldukça gülünç değil mi? Ya da her fırsatta özgürlük savunuculuğu yapan, her fırsatta kadın hakları savunuculuğu yapan bir siyasi partinin mensubunun bunu söylemesi oldukça gülünç değil mi?” ifadelerini kullandı.

TUTARLI BİR GÖRÜŞ BELİRLEYİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı “Uzun süre başörtünüzle erkekler uğraştı. Size ne ya, kılık kıyafetiniz siyasete konu olamaz” sözünü hatırlatan Yılmaz, “Ekim ayına geldiğimizde ‘Polis başörtülü olamaz’ diyen bir CHP’li ile karşı karşıyayız. Bu konuda tutarlı olacağınız bir görüş belirleyin. Seçim dönemlerinde başörtülü kadınlarımızdan oy isteyen ama utanmadan başörtüsünü yerden yere vuran, işine geldiğinde özgürlük propagandası yapan bu kişiyi kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.