Uzun bir süredir AK Parti Karamürsel Kadın Kolları Başkanlığı görevini yapan Gülsüm Ekin görevinden ayrıldı. Ekin Yaptığı açıklamada " AK Partide ilk görev aldığım günden bugüne kadar olan süre içerisinde, milletime ve partimin ilkelerine bağlı siyaset yapmaya gayret ettim. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde Tüm kardeşlerimize ulaşabilmek ve partimizin bayrağını daha da yukarıda dalgalandırabilmek için gayretle çalışmaya özen gösterdim. Bulunduğum tüm görevlerde önce Allah rızasını sonra da milletimizin rızasını kazanmaya çalıştım. Umarım bu çalışmalarımız milletimizin gönlünde karşılık bulmuştur.

Yapılan istişareler sonucunda yeni başkanla devam etme kararı uygun görülmesi neticesinde, bağlı olmuş olduğun Karamürsel Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevlerimden ayrılıyorum.
Geride bıraktığımız süre içerisinde birlikte çalıştığımız tüm Başkanlar ve yöneticilerine, değerli Milletvekillerimize, kıymetli istişare kurulu üyelerimize, mahallelerimizde değerli mahalle başkanlarımıza, şehrimizin geleceği için mesai yaptığımız değerli meclis üyelerimize ve gece gündüz tüm zamanını bu teşkilata harcayan kıymetli kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.